Svenska
Gamereactor
recensioner
Destruction Allstars

Destruction Allstars

Snabba bilar, färggranna arenor och mängder av frontalkollisioner. Joakim har testat Sonys nya Playstation Plus-titel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Vad händer när man blandar Twisted Metal med Rocket League? Svaret heter Destruction Allstars och det är den senaste "gratis-titeln" som släpps direkt via Sonys Playstation plus-tjänst. Den stora frågan är dock givetvis som det är lika vanebildande som dundersuccén Fall Guys: Ultimate Knockout var när det lanserandes på likande sätt under förra året och om det kan nå en liknande popularitet som Mediatonics regnbågsfärgade multiplayer-kalas gjorde i augusti 2020. Det korta svaret: nej. Destruction Allstars är däremot väldigt underhållande på sina egna premisser, men det är tydligt att konceptet inte är tillräckligt briljant och medryckande för att få en att vilja stanna längre än under ett par rundor åt gången.

Destruction Allstars
Även om du kommer tillbringa större delen av tiden i förarsätet så kan du även springa runt utanför din bil för att samla specialpoäng och försöka kapa andras vrålåk.

Presentationen och grafiken är till att börja med riktigt bra. Varje karaktär osar av personlighet och den sprudlande färgpaletten gör att det alltid känns som man är mitt inuti en pågående fest där bilkrascher och explosioner agerar förband och huvudattraktion med höga betyg som resultat. Ljudbilden bjuder sedan visserligen inte på något spektakulärt när det kommer till vare sig musik eller effekter, men motorernas vrålande når en acceptabel decibelnivå och sladdspåren uppkommer med tillräckligt mycket gnissel för att vara tillfredställande i takt med att man jagar sina motståndare.

Destruction Allstars
Banorna är välgjorda även om de snabbt blandas ihop med varandra.
Detta är en annons:

Du kan sedan antingen spela Destruction Allstars i din ensamhet eller tillsammans med andra, men det är tydligt att det är i sällskap som denna partytitel är som allra bäst. Att öva in grunderna fungerar visserligen kanon i singleplayer-läget och du kan göra vissa utmaningar för att låsa upp olika priser, men att stångas med andra mänskliga bilister är helt klart höjdpunkten som kommer få dig att vilja tillbringa mer tid bakom ratten. Spelmenyn består sedan av fyra olika lägen där två fokuserar på din förmåga att överleva på egen hand samtidigt som de övriga två sätter dig ett lag tillsammans med sju andra förare. Mitt favoritläge stavas förövrigt Carnando där du måste få ihop poäng (genom att rusa in i andra bilar) för att därefter ta dig mot banans mittpunkt för att addera summan mot poängtaket. Denna katt och råtta-lek bjuder nämligen som allra oftast på en intensiv balansgång mellan att jaga och bli jagad, och flera gånger har laget som segrar utsetts under den allra minuten.

Destruction Allstars
Destruction Allstars innehåller mikrotransaktioner, men det gläller en så länge bara kosmetiska föremål.

Du kör förresten inte som någon anonym förare i denna racingstitel utan du axlar rollen som en av sexton hjältar som har olika förmågor och hjälpmedel till sitt förfogande. Varje karaktär har som exempel ett unikt fordon som går att kalla in när man samlat upp tillräckligt mycket poäng och dessa kan göra allt från att skjuta ut rök som skymmer sikten för andra förare eller lämna hjulspår försedda med eld som gör att eventuella förföljare tar skada. Min favorit i ensemblen kom i form av en Daft Punk-klonen Shyft som med sin osynlighetsförmåga gjorde att jakterna eskalerade i sann Predator-anda där man kunde smyga sig ikapp och ramma sina offer utan att de såg en komma.

Destruction Allstars
Karaktärerna känns lekfulla, och i arkadläget får man bekanta sig med dessa bildårar lite närmare.
Detta är en annons:

Destruction Allstars lider dock av ett stort problem, och det är att man blir mätt alldeles för fort. Att spela 2-3 rundor räcker oftast utmärkt för att stilla sötsuget, och även om det finns föremål att låsa upp via ett nivå- och valutasystem så kändes en ny sekundär färg på ens vrålåk inte som någon stor morot för att hålla kvar en ute på banan. Ett annat problem är att reglerna inte alltid är glasklara. Jag vet liksom inte hur många gånger jag rusat rakt in i en motståndare utan att jag fått några poäng, och överlag verkar det vara svårt för spelet ibland att avgöra vem det är som är förtjänt av en pinne när det är så mycket kaos och förstörelse överallt. Det sker långt ifrån hela tiden såklart, men samtidigt har det förekommit alldeles för många gånger för att man inte ska notera det.

Slutligen så smakar dock gratis gott, och har du Playstation Plus så finns det absolut ingen anledning för dig att inte testa Destruction Allstars då det finns ett antal timmar av kvalitativ spelunderhållning att hämta här. Förvänta dig bara inget nytt Rocket Leauge eller ännu en Fall Guy-succé.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Roligt flerspelarläge, trevlig presentation, snabba laddningstider
-
Oklart vilka kollisioner som genererar poäng
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

8
Destruction AllstarsScore

Destruction Allstars

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Snabba bilar, färggranna arenor och mängder av frontalkollisioner. Joakim har testat Sonys nya Playstation Plus-titel...

1
Sony visar mer från Destruction Allstars

Sony visar mer från Destruction Allstars

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Den 2 februari lanseras årets första, relativt stora Playstation 5-exklusiva spel; Destruction Allstars. Med så kort tid kvar är det såklart dags att öka hype-tempen och...



Loading next content