Svenska
Gamereactor
recensioner
Borderlands 3

Borderlands 3: Guns, Love, and Tentacles

Nu har den andra expansionen till Borderlands 3 släppts, där vi får i uppdrag att arrangera ett bröllop av det lite mer atypiska slaget...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Den andra Borderlands 3-expansionen slungar oss rätt in i bröllopet mellan sir Alistair Hammerlock och Wainwright Jakobs, och med två så udda personligheter inblandade kunde man ju nästan ana att det inte skulle bli den typiska tillställningen. Och mycket riktigt. Paret bjuder nämligen in dig till planeten Xylourgos för en skiva - när det mesta går åt skogen.

Det är grundpremissen för Guns, Love, and Tentacles och bakom namnet döljer sig ett tydligt Lovecraft-inspirerat äventyr med massor av ockulta fenomen och fler tentakler än vi någonsin sett utanför hentai-genren. Idén är på pappret mycket bra och blir ännu bättre av det faktum att Paige från Borderlands 2 är tillbaka som bröllopsplanerare. Hennes personlighet drar lätt och Tiny Tinas från föregångaren och hon lyfter all dialog hon är inblandad i.

Borderlands 3
Detta är en annons:

Men tyvärr känner jag inte att Gearbox dragit nytta av allt det här på det sätt de borde ha gjort, det finns så oerhört mycket potential här. Arrangera en riktig sjuk svensexa, ha ett hejdundrande bröllop som spårar ur och sedan en massa sidouppdrag på det. Nu får vi istället en tämligen linjär historia som ingenstans utanför dialogen avslöjar att det faktiskt är ett bröllop som står i centrum och en ganska menlös fiende att slåss mot.

För den som spelat Borderlands 3 tidigare, väntar därför ingenting nytt. En stor öppen yta att färdas över med fordon och banor där fiender väller fram, varpå du till slut möter en boss som måste matas med kopiösa mängder hett bly innan denne biter i gräset. Nu känns ju det som en märklig sak att gnälla på, med tanke på att det är exakt vad Borderlands 3 i grunden bjuder på och ändå är så fenomenalt underhållande. Dessa halvt fristående expansioner har dock tidigare bjudit på minihistorier som verkligen engagerat och levererat bra variation.

Borderlands 3

Det räcker med att gå tillbaka till Moxxi's Heist of the Handsome Jackpot som släpptes sent förra året för att få ett bra exempel på detta. En välplanerad stöt, skön dialog, bra överraskningar och massor av den där typiska Borderlands-humorn. Det kändes hela tiden som att jag var delaktig i något och banvariationen var mycket god. Nu skjuter jag mig igenom mestadels lila områden som saknar det där lilla extra, och fiendevariationen hade ärligt talat behövt vara bättre, liksom utmaningen.

Detta är en annons:

Sistnämnda har varit ett genomgående problem i hela spelet, men i Guns, Love, and Tentacles har det gått så lätt att ta sig framåt att det känts lite menlöst. Enda riktiga utmaningen jag och mitt posse stötte på var en boss som var själva definitionen av en "bullet sponge" och återställde både liv och sköld medan vi tömde all vår ammunition i eländet. Det riktigt svåra uppstod just under skölduppladdandet där det roterade stenar runt i hög fart som du behöver hoppa på, från vilka du sedan kan avbryta laddandet. Bara det att precisionen för denna typ av snabbt plattformshoppande inte riktigt finns. Risken är hög att det blir några billiga dödsfall istället av det mer irriterande slaget (i synnerhet om du är själv och måste göra om allt, medan den som har levande partners kan fortsätta striden).

Det är kanske synd att klaga på en expansion som i grund och botten faktiskt känns som en riktig expansion av klassiskt snitt. Det tar i runda slängar tio timmar att klara storyn och sidouppdragen, och trots allt är det underhållande hela vägen, samt att mycket av humorn är bra. Det är mer än man kan säga om andra expansioner nuförtiden, som oftast består av en ny karaktär och i bästa fall en multiplayerbana. Här får du otroligt mycket mer för pengarna.

Men det räcker tyvärr ändå inte hela vägen. Temat med bröllopet är för dåligt hanterat, bandesignen för tråkig och i slutändan hade jag väntat mig mer. I synnerhet med tanke på alla de osannolikt bra expansioner som kom till Borderlands 2, men även den underhållande föregångaren Moxxi's Heist of the Handsome Jackpot. Nu känns det mer som något fansen kommer ha kul med - för det kommer de - snarare än något jag tror kommer bidra till att fler upptäcker denna fenomenala serie.

HQ
Borderlands 3
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Härlig humor, mycket för pengarna, bra musik, långt huvuduppdrag
-
Saknar variation, tråkiga omgivningar
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Linked In-profil nämner Borderlands 4

Linked In-profil nämner Borderlands 4

NYHET. Skrivet av Joakim Sjögren

Borderlands är utan tvekan en av Gearboxs populäraste spelserier, och att studion skulle jobba på en ny titel i följetongen kommer kanske inte som någon större...

0
Rykte: Ny Borderlands-samling på gång

Rykte: Ny Borderlands-samling på gång

NYHET. Skrivet av Joakim Sjögren

Gearbox är inga främlingar när det kommer till att bunta ihop sina Borderlands-titlar i diverse samlingar, och nu kan ytterligare en sådan vara på väg. Det sydafrikanska...



Loading next content