Svenska
Gamereactor
recensioner
Tekken Tag Tournament 2

Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition

Namcos stryksugna bråkstakar har iklätt sig kompletta Nintendo-munderingar för att fortsätta slagsmålsfesten till Wii U. Jonas Mäki har delat ut däng och spelat volleyboll med nävarna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Två nya spellägen möter mig när jag startar Wii U-versionen av Tekken Tag Tournament 2, döpt till Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition. Mushroom Mode och Tekken Ball är båda exklusiva för Wii U-versionen som därmed påminner mer om äldre Tekken-spel där Namco hade för vana att alltid skämma bort konsolpubliken med några extra spellägen.

Bäst av dessa extra spellägen var just Tekken Ball från Tekken 3, och jag kom att spela det alldeles brutalt mycket när det begav sig som ett skönt avbräck till slagsmålen mellan varven. Därför var det med darrande fingrar jag valde att starta min karriär med Tekken Tag Tournament 2 till Wii U med just volleybollen. Kan Namco ha lyckats göra det lika bra som originalet?

Tekken Tag Tournament 2
Varje slag laddar upp bollen och den som först missar en retur får själv ta all skada.

Svaret på den retoriska frågan är ett rungande ja. Det tar inte lång tid innan jag känner att gamm-takterna sitter i och jag och mitt tag team kan börja äga upp motståndarlaget i brygga med välriktade smashar. Under helgen bjöd jag in polare för att kunna ta reda på om det är ännu roligare mot mänskligt motstånd - och kan efter (alltför många timmars) hårdtestande meddela att det faktiskt är det.

Detta är en annons:

Det andra spelläget är mer vansinnigt men fortfarande underhållande. Här slåss man på arenor fyllda med välkända Nintendo-bonusföremål som supersvampar, lyssnandes till Nintendo-remixer. Tar man dem blir man stor och kan dela ut mer stryk. Vansinnigt som sagt, och kanske lite för få olika bonusföremål för någon längre livslängd, men fortfarande ett trevligt tillägg till spelet. Framför allt yngre spelare, men även de av mina polare som inte förstår sig på Tekken, kommer att ha kul med Mushroom Mode.

Tekken Tag Tournament 2
Samtliga Tekken-figurer har fått varsin ny kostym med Nintendo-tema.

Mushroom Mode kan för övrigt göras ännu knäppare än det redan är genom att klä alla Tekken-pugilister i klassiska Nintendo-utstyrslar. Jinpachi Mishima blir till exempel en helt bisarr Toad medan Lars Alexandersson lätt förvandlas till en Link-variant från ens hemskaste mardrömmar. Allt detta finns för övrigt upplåst redan från start, vilket gör att man för en gångs skull faktiskt kan sätta igång med att ha kul mot polarna direkt utan någon evighetslång upplåsningsfest.

Enda brasklappen är att de olika figurerna inte kan blanda kostymer hejvilt. Nina Williams förblir därför Zelda i sin Nintendo-outfit och kan inte svidas om till Zero Suit Samus som hennes syrra Anna istället är. Vidare är antalet outfits inte heller så många, så det finns flera Marios och Luigis. Det känns dock inte som något att klaga på då det trots allt är ett tillägg och en ganska trevlig bonus till Tekken Tag Tournament 2.

Detta är en annons:
Tekken Tag Tournament 2
Grafiskt håller Wii U-versionen samma standard som Playstation 3 och Xbox 360, till skillnad från andra slarvigare konverteringar.

Allt detta lullull åsido så är det såklart själva Tekken Tag Tournament 2 som är det viktigaste med spelet, och med tanke på att vi matats med konverteringar till Wii U som i samtliga fall hittills visat sig vara besvikelser, så var förhoppningarna lågt ställda. Men till skillnad från i andra spel har Namco gjort jobbet grundligt. Ingenting har gått förlorat och Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition ser precis lika bra ut som till Playstation 3 och Xbox 360, samt flyter på i behaglig bilduppdatering. Jag inbillar mig till och med att det rent av är lite trevligare att se på, dock utan att kunna sätta fingret på varför.

Namco har även avstått från att tvinga på oss spelare användande av Wii U Gamepad-skärmen. Istället används den för upp till fyra genvägar på combos, något som är mycket nog för att spelet ska kännas varierat och roligt för nybörjare, men heller inte så mycket att spelet förstörs genom att bli helt brutet. Enda klagomålet är väl att man i dagsläget inte kan ha två Wii U Gamepad till sin enhet så två spelare kan inte nyttja samma möjligheter.

Tekken Tag Tournament 2
Genom att ta en supersvamp i spelläget Mushroom Mode kan man skaffa sig ett stort (bokstavligt talat) övertag.

För mig känns det dock självklart att avstå, och helst ska man såklart ha en arkadsticka för spel på någon högre nivå, men Wii U är inte sämre till fighting än exempelvis Dual Shock 3, och fungerar utmärkt för Svensson-spelande. Och trots allt är det bara ett plus att möjligheten åtminstone finns för en spelare, och det kan ju dessutom väljas bort.

Utöver det här kan Wii U Gamepad-skärmen även användas för att spela Tekken Tag Tournament 2 utan TV, något jag fastnat för. Det känns helt enkelt kul att kunna plocka upp bara för att ta några snabba slagsmål innan sängdags eller liknande.

Ett av mina största klagomål på Tekken Tag Tournament 2 var hur lite nytt spelmässigt innehåll Namco trots allt hade lagt till sedan Tekken 6. Därför fick det en mycket stark sjua i betyg, men till Wii U har man fått med så pass mycket nyheter och gjort spelet tillgängligt för en större publik att detta känns som den definitiva versionen och i slutändan är det nog för att det ska motivera en höjning till en åtta.

HQ

Recension av övriga versioner hittar du på denna länk

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Enorm roster, smidigt tag-system, smart Gamepad-användande, härlig bandesign, roliga exklusiva spellägen
-
Dålig träningsdel, grafiskt föråldrat
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Tekken Tag Tournament 2 Wii U EditionScore

Tekken Tag Tournament 2 Wii U Edition

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Namcos stryksugna strykpåsar iförda Nintendo-munderingar är redo att fortsätta slagsmålsfesten till Wii U. Jonas Mäki har delat ut däng och spelat volleyboll med nävarna...

Tekken Tag Tournament 2Score

Tekken Tag Tournament 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Namcos hårdslående pugilister har delat upp sig i tagteam-lag för att dela ut hoppsparkar, käftsmällar och brutala kast...



Loading next content