Svenska
Gamereactor
recensioner
Boktai 2: Solar Boy Django

Boktai 2: Solar Boy Django

Uppföljaren till en av förra årets roligaste gimmickar, och föräldrarnas bästa vän när det gäller att få ut sina barn i solen, har nu nått våra breddgrader.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Här sitter man och flåsar i 40 gradig värme. Typiskt att ett spel ska vända sig mot en, tvinga en att sitta ute fastän det är starkt mot ens principer. För precis som i föregångaren så är det solens strålar som spelar huvudrollen när Django återigen tar sig an mörkrets krafter. Även om mycket är sig likt så har det ändå skett en del förändringar som gör det överraskande och spännande på nytt. Så efter mer tid som solpojken Django så har min kropp blivit rödare och härligt öm, precis som den ska vara på sommaren.

HQ

Boktai 2: Solar Boy Django fortsätter direkt på ettans handling vilket gör att nykomlingar kan få svårt att hänga med, men det är dock inte handlingen som gör Boktai till en sådan njutning att spela. Pusslen, som visserligen var bra i föregångaren, har blivit svårare och därigenom också mer underhållande (och frustrerande). Det kan handla om till exempel handla om blockpussel när man ska putta i rätt ordning, i rätt riktning för att kunna ta sig vidare men även avancerade pussel där solljus är nyckeln till framgång.

För de som inte vet så kan jag berätta att själva solcellsgrejen fungerar främst genom att Django får energi till sina attacker genom att du vistas i solen med din Gameboy Advance. Detta gäller dock endast så länge Django befinner sig utomhus i spelet, när han väl går ner i grottor och in i byggnader så kan man inte längre fylla på hans energi. Även vissa bossar, pussel och generella effekter i spelet påverkas av huruvida solen skiner på din Gameboy eller inte. Detta visar också på Boktai 2: Solar Boy Djangos största problem. För vi som bor i Sverige vet att solen inte alltid skiner och står man och stampar vid ett solkrävande pussel eller boss så blir väntan ganska frustrerande. Man bara sitter framför Tone och ber henne låta solen skina i åtminstone ett par timmar följande dag så att man kan hinna klara en svår boss eller ett svårt pussel

Spelstilen skiljer sig också något från Boktai: The Sun is in your hands eftersom Django blir av med sin ljuspistol i början av Boktai 2: Solar Boy Django. Nu är det närkampsvapen som gäller vilken kan vara lite smått irriterande i hektiska stunder. Kontrollen är inte helt hundraprocentig men får väl sägas fungerar efter lite träning. Varje vunnen strid är nämligen viktig eftersom den ger en erfarenhetspoäng att lägga på Django för att göra honom lite som man själv vill. Denna utökning i rollspelselement passar utmärkt in och gör det värt att hellre illa fäkta än att fly en fiende.

Boktai 2: Solar Boy Django är egentligen väldigt likt sin föregångare men stilen har blivit än mer charmig och spännande vändningar i handlingen gör det otroligt engagerande, även för gamla Boktai-spelare. Roliga inslag som solsmältning, där man uppgraderar sina vapen med hjälp av solljus, gör det även mer innovativt och tar väl vara på solcellens möjligheter. Boktai 2: Solar Boy Django är inte uppbyggt kring en gimmick som Yoshi’s Universal Gravitation utan gimmicken är perfekt integrerad i handling och utförande. Det roliga flerspelarläget, där man bland annat kan slåss med sina kompisar om deras solenergi, erbjuder också många timmar av avkopplande solbadande. Boktai 2: Solar Boy Django är helt enkelt sommarens spel i ett nötskal, på gott och ont.

Detta är en annons:
Boktai 2: Solar Boy DjangoBoktai 2: Solar Boy DjangoBoktai 2: Solar Boy DjangoBoktai 2: Solar Boy Django
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Stilen, användandet av solcellen, pusslen
-
Att man bor i ett stundtals solfattigt land, samt kontrollen är lite avig.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • Brandon Mariano
    Det här är en recension på Snatcher till Mega CD, men det finns inte på GR:s lista över spel, så jag skrev det här på Boktai 2 som också är... 8/10

Relaterade texter

1
Boktai 2: Solar Boy DjangoScore

Boktai 2: Solar Boy Django

RECENSION. Skrivet av Lars Jensen

Uppföljaren till en av förra årets roligaste gimmickar, och föräldrarnas bästa vän när det gäller att få ut sina barn i solen, har nu nått våra breddgrader.



Loading next content