Svenska
Gamereactor
recensioner
Batman Begins

Batman Begins

Batmans början är en ganska trist historia, i alla fall på konsol. Men suget efter filmen infinner sig och det är väl tanken antar jag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Mycket ska till för att döda mitt intresse för superhjältar och myterna kring dem, men just när det gäller Batman så lyckades en halvfet amerikan i grå kroppsstrumpa göra just det. Den gamla 60-talsserien, där man istället för öppet våld fick se färgglada skyltar med onomatopoetiska fraser såsom "POFF", "THUG" och "POW", dödade intresset ruskigt snabbt. Men efter de filmer som släpps under åren så har mitt intresse återkommit och Batman har fått en del upprättelse från 60-talsseriens hemskheter. På senare tid har mitt intresse vuxit sig ännu starkare efterhand som arbetet med den kommande filmen, Batman Begins, tagit form. Jag hoppas innerligt att den för alltid kan sudda ut bilden av Batman den fete ur mitt minne och ersätta den med Batman den hårde.

HQ

Ni slipper ett långt utlägg om spel baserade på filmer och istället hoppar jag rakt på kärnan; Batman Begins är ett sant filmlicensspel från början till slut. Vi får följa Batman under sin första tid i läderdräkten och spelets början blir en tutorial som utspelar sig det ninjakloster där Bruce Wayne skolas för att bli en dödlig brottsbekämpare. Redan här märker man att Batman nu återfunnit sin mörkare sida och han är ytterst hänsynslös gentemot folk han inte gillar, vilket generellt är kriminella. Spelet Batman Begins består mestadels av smygande och slagsmå,l men även att på lätta tår överraska en bov och sedan banka fram all information som han besitter. Det är lustigt vad folk erkänner efter ett par hårda slag på njurarna. Dessa tortyrliknande moment är spelets största behållning och passar väl in på min mer sadistiska sida.

Annars består Batman Begins mest av fightingbiten som är ganska sparsamt utförd med ytterst få kombinationer och möjligheter att styla. Det blir mest att man trycker ett par gånger och sedan är det över. Det är dock en annan femma när det är ett gäng beväpnade våldsverkare som man har att göra med. Då gäller det att skrämma dem med olika knep, till exempel att kasta sin Batarangen för att ha sönder ventilationsrör som illavarslande börjar pysa och tjuta. Är man framgångsrik i sin skrämseltaktik så kastar fienden sina vapen och börjar bli allmänt ofokuserade. Det är då man får passa på att gå till anfall och ända deras plåga en gång för alla. Förutom boomerangen så får man naturligtvis tillgång till alla andra makapärer som Batman har i sin arsenal för att underlätta bovbekämpningen. Det blir dock aldrig riktigt spännande ändå.

Bilen gör mannen, brukar man ju säga och så även när det gäller Batman. Let’s face it. Man får inga brudar genom att köra runt i en grön Skoda Felicia. Batmans svarta monsterbil gör entré i spelet och ger behövliga avbräck från smygandet och slagsmålen. Det är ju en pojkdröm att få bränna gummi i Batmobilen men racingmoment är dock precis som resten av spelet - inget speciellt. Hela spelet är en enkelriktad resa där man leds som ett litet barn mot sina mål utan någon som helst möjlighet att påverka. Miljöerna är väldigt kala och upprepande men passar i och för sig in i den mörka stilen, men inte utan att ge en eftersmak av tristess.

Fast när det kommer till kritan så är gör Batman Begins ändå sitt jobb, trots den utpräglade känslan av standardmässigt filmlicensspel. Jag blir väldigt sugen på filmen och trots att premiären nu inte är långt borta så blir jag ändå riktigt otålig. De filmklipp som man kan låsa upp efter lyckade uppdrag ser också till att öka suget efter det som förhoppningsvis blir den bästa Batman-filmen hittills. Med Christpher Nolan bakom rodret och en skådespelarensemble som heter duga så har Batman Begins potential att bli sommarens actionupplevelse, speciellt för Batman-älskare. Men som spel blir tyvärr Batman Begins aldrig riktigt bra men det var det nog ingen som förväntade sig heller.

Detta är en annons:
Batman BeginsBatman BeginsBatman BeginsBatman Begins
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Skaplig spelkontroll, mycket extramaterial
-
Upprepande, stelt spelsystem, inte speciellt snyggt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • Hawk III
    jaa inget toppspel men andå underhållande, långt ifrån dåligt.Ett minus är att spelet håller ett tempo som är rätt drygt och spelkontrollen... 6/10

Relaterade texter

9
Batman BeginsScore

Batman Begins

RECENSION. Skrivet av Lars Jensen

Batmans början är en ganska trist historia, i alla fall på konsol. Men suget efter filmen infinner sig och det är väl tanken antar jag.



Loading next content