Svenska
Gamereactor
recensioner
UEFA Champions League 2004-2005

UEFA Champions League 2004-2005

Ingen Thomas Nordahl i studion, men allt annat är på plats när EA tacklar Europas finaste turnering i spelform.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det finns inte mycket som är finare än en Champions League-titel i fotbollsvärlden. Världsmästerskapen är givetvis mycket större, men inom klubbfotbollen är nog Champions League det finaste en fotbollsspelare kan vinna. Nu har Electronic Arts beslutat att det återigen är dags för ett spel dedikerat till turneringen. Det hände senast i början av år 2000 när Eidos ägde licensen och det var ett relativt dåligt fotbollsspel. Givetvis är den spelmässiga grunden hämtad ur höstens Fifa 2005, även om det är teamet som gjorde sommarens EM-spel som stått för förädlingen. Vissa justeringar har gjorts när det kommer till passningar samt tempo och framförallt de fasta situationerna är förbättrade. Frisparkarna är riktigt lyckade den här gången av tack gode gud för att stångningsmatcher vid hörnorna är bortplockade. Det "mini-spelet" var aldrig helt lyckat i Fifa-serien. På det hela taget har den första touchen integrerats bättre och spelet har blivit mer variationsrikt. Jag tyckte att den första touchen var alldeles för avgörande i Fifa 2005. Tempot är fortfarande osedvanligt lågt, speciellt om man jämför med Pro Evolution Soccer 4. Det krävs också ett hyfsat antal matcher att bli varm i kläder innan man bemästrar passningar och kombinationer, vilket kanske inte gör spelet helt lämpat för spontana kompismatcher. Men den som har hängt med de senaste årens Fifa-spel kommer att känna igen sig, förändringarna till trots.

HQ

Spelet på planen har förbättrats och det är mer gynnsamt att bygga upp spelet med variation och längs kanterna än i Fifa 2005. Det är fortfarande inte samma flyt och rörelse som i Konamis Pro Evolution-spel, men spelarna rör sig bättre och gör intelligenta löpningar. Jag stör mig dock mycket på att inkast och insparkar/hörnor ofta ser ut att gå till fel lag. Jag kan ta att det var min knapptryckning som orsakade inkasten, men då ska det inte så ut som den touchar en annan spelare på vägen.

I säsongsläget väljer du ett lag ur Europas fem största ligor (fler lag finns att låsa upp). Här kan du välja ett sunkigt bottenlag för lite extra utmaning. Säsongsläget är uppbyggt kring en rad olika uppdrag som ska genomföras och samtidigt låser du upp små godsaker. Det handlar som vanligt om ett ganska ytligt manager-element som blandas med matcher. Det känns lite märkligt att spela sig igenom en "fotbollssåpa" där man tvingas byta ut spelare efter direktiv man inte själv styr. Givetvis borde detta spelläge gjorts mer dynamiskt. Det känns kanske mer som ett roligt kompletterande spelläge i Fifa 2005 än det huvudsakliga innehållet i ett nytt spel. Men om du brinner för europeisk toppfotboll kan detta trots allt vara något för dig. Rent spelmässigt har Electronic Arts vässat till höstens fotbollsspel och gjort det bättre, men innehållsmässigt känns det inte helt motiverat att återigen öppna plånboken fem månader senare.

UEFA Champions League 2004-2005UEFA Champions League 2004-2005UEFA Champions League 2004-2005UEFA Champions League 2004-2005
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Förbättrad spelkänsla, bra grafik, frisparkarna.
-
Fattigt innehåll.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content