Svenska
Gamereactor
recensioner
Modern Combat 3: Fallen Nation

Modern Combat 3: Fallen Nation

Modern Combat 3: Fallen Nation är en av de bästa actionspelen till Iphone och Ipad och vår danska kollega har skjutit fingrarna skakiga...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Med Modern Combat 3: The Fallen Nation sneglar Gameloft återigen på förstapersonsskjutar-genren, och ställer sig bredvid de stora releaserna till konsol. Här har man lånat mycket från Battlefield- och Modern Warfare-spelen, och just det sistnämnda är en så stor inspiration att det nästan är svårt att skilja på spelen.

Modern Combat 3: Fallen Nation
Storyn är inte särskilt intressant, men det spelar ingen roll. Det är action vi är ute efter!

Nästan allt dåligt från utgivarens tidigare spel är som bortblåst. Rösterna är synkade med karaktärernas rörelser, det finns många mellansekvenser, till och med några quick time events, och en on/off-knapp för blodet. Ljudeffekterna är bra, men musiken är av typiskt oinspirerad orkestertyp.

Gameloft har också gjort det möjligt att anpassa spelkontrollen på många sätt. Du kan flytta knapparna precis som du vill och ändra storlek på dem. Du kan ändra känsligheten för våg- och lodräta rörelser. Kort och gott: du kan välja precis hur du vill spela spelet. Dessa valmöjligheter ska verkligen applåderas.

Detta är en annons:

Under tretton uppdrag (med fyra svårighetsgrader) skickas du runt på uppdrag över hela världen, i en fem timmar lång story. Oavsett om du är i Pakistans bergsområden, i Sibiriens ödsliga platser eller på trånga gator så levererar Modern Combat 3.

Variationen är också god, som när du axlar rollen som skytt på en AC-130 och skyddar dina krigskamrater i bästa Modern Warfare-tappning. Kvaliteten är väldigt god - inte bara för att vara Iphone eller Ipad - utan nära konsolernas nivå, tack vare bland annat kvaliteten på texturerna.

Att hitta något att klaga på vad gäller kampanjen är svårt, men det går. Det finns inga direkt minnesvärda områden och NPC-figurer beter sig ibland väldigt märkligt.

Modern Combat 3: Fallen Nation
Riktigt tjusiga miljöer och effekter väntar dig i Modern Combat 3.
Detta är en annons:

Ipad 2-versionen visar verkligen upp de finaste delarna av Modern Combat 3. Det slår gnistor från nedrivna ledningar, och omgivningarna badar i färgstarkt ljus från neontuber. Skärmuppdateringen är konstant silkeslen och här finns rök, dimma och lens flare som imponerar ordentligt.

Spelets kött och potatis hittar vi dock i multiplayer, då Gameloft leker lite med våra förväntingar på bärbara flerspelarlägen. Här finns Perks, flera spellägen, många miljöer och flera inställningar att ändra på. Du kan spela multiplayer lokalt eller online och det sistnämnda låter dig skapa matcher för bara dig och dina vänner.

Pengar och XP tjänar du in genom att kriga. XP förbättrar dina Perks och pengar är indelade i blått och rött. Blå stålar köper dig några aningen orättvisa förbättringar till din karaktär, men dessa kan bara användas i singleplayer och lokal multiplayer.

Du får tillgång till nya vapen, snabbare omladdningar eller "kill comments" - där "is your device low on batteries?" är en av våra favoriter. Du kan köpa förbättringar genom riktiga pengar, men då dessa bara består av saker till din avatar med mera kan man inte köpa till sig en orättvis fördel.

Muliplayer tillåter tolv spelare per match och med sex kartor och och sju spellägen är det mycket man får för pengarna. Fans av Counter-Strike, Battlefield och Modern Warfare kommer förmodligen att hitta ett favorit-multiplayerläge och här finns även killstreaks. Allt anpassningsbart.

Modern Combat 3: Fallen Nation
Om du inte har tid att ställa in parametrar för din egen onlinematch finns möjligheten att hoppa in i slumpmässiga strider.

Team Battle går ut på... ja du, vet nog. Det samma gäller Capture the Flag och Zone Control. I Destruction ska ett lag skydda hacking-prylar medans det andra laget ska förstöra dem. I Bomb Squad ska ett lag aptera sprängladdningar, det andra ska desarmera dem.

Även om du ogillat Gamelofts tidigare spel är detta något du kommer att gilla. Detta är helt enkelt det bästa spelet från utgivaren på länge - och den bästa shootern till Iphone och Ipad.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Riktigt snyggt, spännande multiplayer, många spellägen, prisvärt, varierade banor
-
Lite väl likt konkurrenterna
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content