Svenska
Gamereactor
recensioner
Shibuya

Shibuya

Att göra något nytt med ett fingerstyrt pusselspel är inte det enklaste. Mikael har testat en fräsch variant på temat i det eleganta Shibuya

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

En av de absolut svåraste genrerna att nyskapa i måste ju vara pusselspel. Jag menar, efter Tetris, Puyo Puyo, Dr Mario, Puzzle Bobble, Lumines, Puzzle Fighter, Puzzle Quest, Peggle och Bejeweled är ju livsbehovet av tidsfördriv redan täckt. Ändå släpps det hela tiden nya varianter och ibland känns de faktiskt väldigt fräscha, som i Shibuya.

HQ

Shibuya är också höjden av enkelhet. Det är fortfarande block som faller som skyn som ska passas ihop med andra av samma färg, men det handlar bara om en enda kolumn. Uppe till vänster ser du vilka färger som är på väg. Sen gäller det att välja färg på vart och ett av de fallande blocken så att de landar i grupper minst om två. Om du till exempel har ett rött block som ligger på plats och det kommer ett gult och sedan ett rött, bör du placera det gula näst längst ner så att du sedan kan placera det röda längst ner.

Sen blir det ännu mer komplicerat när man letar efter en färg som kanske är femma på tur och måste göra i ordning även de andra fyra så att de inte blir spill. Fylls skärmen upp har du bara sekunder på dig att spränga bort eventuella matchande par, annars är det slut.

Trots det superenkla upplägget blir det alltså sjukt svårt väldigt snabbt. Jag kan tycka att det är lite för oförlåtande jämfört med exempelvis Tetris som ju kan spelas på flera olika svårighetsgrader. Vill du sen ha mer utmaning finns en rad uppgifter att uppfylla, som att plocka ett visst antal större kombinationer eller att bara överleva en viss tid.

För femton kronor är Shibuya en utmärkt liten hjärnskrynklare för den som tycker att de flesta pusselspel är för enkla. Presentationen är enkel men överskådlig och musiken är mysig med fem olika spår att välja på. En liten brist är att spelet inte stannar kvar i bakgrunden om du går ut till huvudmenyn i din Iphone, vilket kan vara ett irritationsmoment om du behöver kolla något annat just när du är på väg mot tidernas high score.

Detta är en annons:
ShibuyaShibuyaShibuyaShibuya
06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Skön musik, genialt enkelt upplägg
-
Lite väl svårt, tämligen enformigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
ShibuyaScore

Shibuya

RECENSION. Skrivet av Mikael Sundberg

Att göra något nytt med ett fingerstyrt pusselspel är inte det enklaste. Mikael har testat en fräsch variant på temat i det eleganta Shibuya



Loading next content