Svenska
Gamereactor
recensioner
Texting of the Bread

Texting of the Bread

Årets hittills bästa mobil-spel är ett möte mellan telefonerandets två självklara grundpelare. Sms:ande och pepparkakor. Gänget på Screwattack tells it like it is

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Helsköna och genomamerikanska spelsajten Screwattack har nu till sist blivit så stora att de sålt sin själ och gjort ett Iphone-spel. Det kanske i vilket fall är tanken som slår dig vid första anblick men gräver du djupare i konspirationsteorierna om Stuttering Craigs pengahunger så kommer du finna ett alldeles ljuvligt Iphone-spel, men inte så mycket annat.

HQ

Själva upplägget är så simpelt som det kan bli. En ond vetenskapsman med muterad Albert Einstein-friss har utvecklat en ny ras av mördar-pepparkakor som nu håller på att ta över världen. Du tar rollen som en Jill Valentinesk blinkning och packar med dig en gigantisk mini-gun laddad med mjölk för att göra deg av motståndet.

Texting of the Bread gör ingen hemlighet av att vara mobilspels-versionen av det fantastiska Dreamcast-spelet Texting of the Dead, vilket var en version av House of the Dead 2 där du besegrade zombies med ditt tangentbord istället för din ljuspistol. Hela spelet styrs alltså med Iphonens digitala tangentbord och du skjuter ner dina motståndare genom att skriva eller "texta" (engelsk ordlek för vakna) ordet eller bokstäverna ovanför fiendernas huvuden. Det börjar med enkel internet och mobil-lingo i still med "omg", "lol", "bbq". Övergår sedan i mer banala Screwattack.com-referenser och intertextuell gamer-humor. För slutligen mynna ut i ett bokstavsinferno med ord hämtade från engelska lexikonets allra dunklaste hörn.

Det är en helt vansinnigt roligt och förtrollande manisk förtjusning som vässar dina sms-skills. Samtidigt som det ger dig en allt mer pirrande magkänsla när dina fingrar desperat försöker dansa fram "schwarzenegger" samtidigt som zombiekakorna hasar sig närmare.

Texting of the Bread ger också ett oerhört värde för pengarna då man för sina ynka 15 kr får över 70 banor med tillhörande spellägen, utmaningar och till och med achivements.

Detta är en annons:

Visuellt är det väldigt basiskt. Spelets styrka ligger helt klart i spelbarheten, vilket också hjälper mig att förlåta kladdig flashgrafik och det lätt korniga utseendet. Musiken är också den enkel med spelande sågar och mörka syntmattor som sätter undergångstonen av pepparkakasförintelse på precis rätta stället.

I korthet är Texting of the Bread ett kärleksbrev till sitt äldre syskon, bakat på ren spelglädje. Både i sin intertextuella gamer-humor och sitt beroendeframkallande upplägg är det här en kaka att både bli glad och snäll av. Du vet att den hör hemma i din Iphone.

Texting of the BreadTexting of the BreadTexting of the BreadTexting of the Bread
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Fantastisk spelbarhet, beroendeframkallande upplägg, rikt innehåll, stor humor, billigt
-
Klen presentation
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Medlemsrecensioner

  • czaros1994
    Det är inte mycket som kan sägas om Texting of the Bread så det blir en kort recension. Spelet går ut på att skjuta Ginger-zombies... 9/10

Relaterade texter

5
Texting of the BreadScore

Texting of the Bread

RECENSION. Skrivet av Viktor Eriksson

Årets hittills bästa mobil-spel är ett möte mellan telefonerandets två självklara grundpelare. Sms:ande och pepparkakor. Gänget på Screwattack tells it like it is



Loading next content