Svenska
Gamereactor
recensioner
Castlevania Puzzle: Encore of the Night

Castlevania Puzzle: Encore of the Night

Mikael tar sig an sitt favoritspel på ett helt nytt sätt i det första Castlevania-spelet till Iphone. Pussla och äventyra bland odöda och andra monster

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Minst sagt märkligt känns det. Musiken känns bekant, introt var ordagrant taget från originalet och jag står med Alucard på den där borggården som jag har besökt så många gånger. Jag kliver in i Draculas slott och möts av en zombie. Så långt allt väl. Han sträcker fram ett gäng kristaller. Dags för pusselfajt.

HQ

Encore of the Night är en pusselversion av Castlevania: Symphony of the Night. Du besöker samma slott som är upplagt på precis samma sätt, men varje rum innehåller en fiende som måste besegras med en omgång pusselspel. Själva pusslandet är närmast en kopia av Capcoms Super Puzzle Fighter II Turbo. Kristaller i olika färger ramlar ner två och två, och måste staplas ihop. Matchar du tre stycken försvinner de och bygger upp din styrka inför nästa attack. Mer komplicerat blir det av inaktiva kristaller där du först måste få bort en kombination bredvid dem för att de ska aktiveras, men det är också nyckeln till långa kombinationer som gör mångdubbel skada.

Mer komplicerat blir det av ett rollspelssystem, precis som i originalet, där man utrustar sig med vapen och föremål eller lär sig magier som kan påverka striderna. Antingen så att du gör mer skada, eller till exempel för att hela sig. Men inte heller det är helt enkelt, varje magi eller helande föremål dyker upp som ett block som måste plockas bort innan det tar effekt.

Precis som Puzzle Quest: Challenge of the Warlords är Encore of the Night ett kul pusselspel där varje match får ett bättre sammanhang som del i ett äventyr. Är du det minsta lilla fan av Castlevania är det ju också roligare att stapla kristaller med Alucard, till tonerna av Tragic Prince, än att bara stapla standardkristaller. Sen kan det slå över så att du ifrågasätter varför det finns Junior Witches och Imps i Long Library och varför halva Marble Gallery räknas som en del av underjorden, men troligen är såna extrema Castlevania-vetare en liten del av publiken.

Mina klagomål är att rollspelsdelen är lite för viktig. Springer du till fel ställe innan du är stark nog är det praktiskt taget omöjligt att vinna, även om du är en pusselgud. Innan du ens har hunnit bygga upp några effektiva kombinationer har fienden nött ner dig så långt att det är hopplöst att ens försöka kämpa vidare. Ibland svarar också skärmen dåligt på knapptryckningar, särskilt i menyerna. Lyckligtvis är spelkontrollen medan man pusslar nästan klockren och det är bara vid enstaka tillfällen som kristallerna inte beter sig som jag hade tänkt.

Detta är en annons:
Castlevania Puzzle: Encore of the NightCastlevania Puzzle: Encore of the NightCastlevania Puzzle: Encore of the NightCastlevania Puzzle: Encore of the Night
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Underbar musik, bra pusselspel, långt äventyr
-
För stort sifferberoende, sega menyer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter



Loading next content