Svenska
Gamereactor
recensioner
Juiced 2: Hot Import Nights

Juiced 2: Hot Import Nights

Buskörning med en snorgrön Mini på en snöig halkbana låter väl kul? Elfving kollar in Juiced 2: Hot Import Nights men under den glansiga huven finns inte mycket motorkraft

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Mina timmar med Juiced 2: Hot Import Nights ackompanjeras av många kroppsljud. Det börjar med suckanden, går över till mutter och rastlöst fingertrummande, sedan ett kort, förväntansfullt "hmm?" och till sist de oundvikliga gäspningarna. Arrangemanget avslutas med ett mindre sinnesfriskt spelande på läpparna. Resten... är tystnad. Den bestulna tidens tystnad. Nej, Juiced 2: Hot Import Nights är inte ett jättespännande spel.

Suckarna kommer i spelets intro. Halvnaket är som bekant ofta en stark indikation på medelmåttighet. Vi har sett det i dåliga skräckfilmer, reklamsnuttar och självklart också i TV-spel; genomskinliga försök att med omslagsflickor hotta upp något ljummet. Aningen tragiskt, men mest skrattretande gammaldags. Om du trodde att kombinationen bikinibrud och snabba bilar var utdöd så har du fel, den sexistiska klassikern lever och frodas i Juiced 2: Hot Import Nights.

I vinjetten till Juiced 2: Hot Import Nights slår alltså bilar, tuffingar, musik och brudar an den krystade "coola" stämning som ska komma att vara spelet genom. Sekvensen är snygg men mest larvig då animatörerna verkar ha tävlat i vad som är glansigast av bilarnas lack och tjejernas rumpor.

Jag stör mig även på den kvinnliga röst som kommenterar allt man gör i spelet. Vad jag än gör, om jag vill kappköra eller köpa en ny bil, så börjar hennes stånk. Som en blandning mellan en porrskådis och dammsugarförsäljare kommenterar hon hur många tidigare ägare min nya Mini har haft, som om det vore den mest erotiska och viktiga information jag någonsin fått höra.

Detta är en annons:

När jag börjar tävla får jag välja bland bilmärken som Audi, Ford, Honda, Hyundai, Mazda, Mini, Nissan, Pontiac, Scion, Toyota och Volkswagen. Tävlingarna är lyckligtvis varierade, därav det halvglada hummandet jag nämnde tidigare. Du kan välja bland vanlig kappkörning, antingen med en eller flera motståndare, eliminationslopp, sladdtävlingar eller banor där du ska hoppa så långt som möjligt.

Avklarade utmaningar låser sedan upp nya utmaningar och det är trevligt att få välja i vilken ordning man vill klara banorna och avancera. Du kan också slå två flugor i en smäll genom att fixa flera utmaningar i samma bana. Om du till exempel sladdar tillräckligt bra och piskar Bobby Sawyer i samma lopp har du snabbare kommit närmare att låsa upp allt i Juiced 2: Hot Import Nights.

I takt med att du avancerar i Juiced 2: Hot Import Nights håller spelet koll på vilken körstil du har. Oavsett om du är en rabiat aggroförare som älskar att ramma motståndarna, eller en kurvtagningsmästare med den perfekta sladden som livsambition så formar detta din förare rejält. Rejält som på en genetisk nivå; du kan lustigt nog studera förarnas DNA i Juiced 2: Hot Import Nights.

Det här låter ju småhäftigt, men problemet är att jag ser absolut ingen skillnad i hur förare med arg respektive snäll DNA beter sig. I vissa uppdrag behöver du anlita bilförare för att sätta ihop ett lag. När jag shoppar runt bland lämpliga kandidater får jag reda på vilken typ av DNA de har, vilket är totalt irrelevant information eftersom förarna ändå inte tycks visa upp sin respektive körstil på banan. Hela idén är alltså totalt meningslös.

Detta är en annons:

Juiced 2: Hot Import Nights tappar också poäng när det kommer till flerspelarläget. Det går bara att spela trådlöst mot en vän i samma rum, så om du letar efter onlineracing letar du förgäves. Trist, eftersom det hade gett lite av den nerv som enspelarläget ganska uddlösa sammandrabbningar saknar.

Nog har Juiced 2: Hot Import Nights vissa kvaliteter men inget som egentligen lyfter det ur ointresseträsket. Irriationsmomenten är dessutom lite för många för att det ska bli mer än godkänt.

Juiced 2: Hot Import NightsJuiced 2: Hot Import NightsJuiced 2: Hot Import NightsJuiced 2: Hot Import Nights
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Rätt snyggt, varierade uppdrag
-
Identitetslöst, påklistrat coolt, bilarnas egenskaper är för lika varandra, meningslöst DNA-system
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Juiced 2: Hot Import NightsScore

Juiced 2: Hot Import Nights

RECENSION. Skrivet av Jonas Elfving

Buskörning med en snorgrön Mini på en snöig halkbana låter väl kul? Elfving kollar in Juiced 2: Hot Import Nights men under den glansiga huven finns inte mycket motorkraft

Juiced 2: Hot Import NightsScore

Juiced 2: Hot Import Nights

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Chefredaktör Hegevall är mer än lovligt besviken på Juice Games tama uppföljare och önskar att de hade haft ett större förtroende på sitt förra spel...

GRTV: Juiced 2-intervju

GRTV: Juiced 2-intervju

NYHET. Skrivet av Bengt Lemne

Jesper Karlsson träffade Richard Badger från Juice Games i San Francisco och snackade om den kommande uppföljaren till redaktionsfavoriten Juiced...



Loading next content