Svenska
Gamereactor
recensioner
Ride to Hell: Retribution

Ride to Hell: Retribution

Är det...? Kan det verkligen vara...? Jo, vi tror nog det. Årets hittills sämsta spel har anlänt! Ride to Hell: Retribution är en komisk soppa med enbart ruttna ingredienser...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ride to Hell: Retribution 1% - så står det på kartongen. Redan där någonstans börjar vi ana kvalitetsnivån bakom detta biker-äventyr, så vidrigt dåligt att det bör undvikas av precis alla. Hade vi haft en hundragradig skala hade betyget hamnat kring just en procent. Möjligen lägre.

Under de första minuterna direkt efter titelskärmen ser jag en motorcykelman på sin Harley Davidson (det ser åtminstone ut som en sån, men utvecklaren hade inte råd med den officiella licensen). En stund senare hukar han sig bakom ett stativmonterat maskingevär och börjar peppra alla andra bikers. Hjälten dör sedan i en blodig attack och faller ned i en stor grafikbugg på marken. Eller tja, han faller ned på vad som kunde ha varit marken, om någon brytt sig om att programmera in det.

Till en början får vi inte någon story alls. För säkerhets skull får vi istället skjuta något omedelbart, förmodligen eftersom man inte vill skrämma bort sin tänkta målgrupp. Vilka det nu är. De bör hursomhelst inte närma sig detta "spel" överhuvudtaget.

Ride to Hell: Retribution
Puffran du håller i näven kan när som helst försvinna i en av de fem miljarder buggarna i Ride to Hell.
Detta är en annons:

Så småningom får vi dock någon slags handling, i form av en hög värdelösa mellansekvenser. Jake Conways sorgliga historia berättas så amatörmässigt, att jag misstänker att den är skriven av en korkad datorstyrd person utan utbildning som tvingats titta på Teletubbies i fyra timmar. Den korta versionen: ont gäng dödar brorsa, vi ska hämnas. Ungefär så.

Vägen till hämnd är lång och och långtråkig. Ride to Hell: Retribution låter oss - förutom att trycka oss förbi mellansekvenser - göra två saker: köra motorcykel och fightas. MC-åkandet är riktigt dåligt. Vi åker på räls mellan punkt A och B och får ibland göra supersladdar och stegra. Är du duktig får du poäng och achievements. Själva körningen är i prinicp helt datorstyrd så vi behöver bara då och då peta spaken i en ungefärlig riktning för att klara oss.

Ride to Hell: Retribution
(Fullt påklätt) sex säljer! Men för spelmediets skull ber vi en stilla bön om att Ride to Hell inte gör det.

Ibland når du lyckligtvis din destination, som Las Vegas-klonen San Alfonso. Jag säger "lyckligtvis", men det kanske är fel ord. Det är idel spökstäder du får besöka i detta spel, dock utan några riktiga spöken dessvärre. Jag hör ändå människor prata någonstans, så jag börjar att leta efter dem. Det går självklart inte att gå in i någon byggnad, varken Atlas Casino eller City of Gold. Det är en stängd värld. Till slut hittar jag källan till pratet på en parkeringsplats. Efter en kort fight befrias en tjej och som belöning får man ha sex med henne. Rädda och bestiga tjejer, sälja droger - sidouppdragen består verkligen av riktiga machogrejer...

Detta är en annons:

Slagsmålen består av aptråkig, semi-interaktiv Quick Time Event-dynga. Du har alltid flera sekunder på dig att trycka på rätt knapp, och du får inte ens något straff om du trycker på fel. Den totala meningslösheten i detta är svårslagen, men det är "åtminstone" brutalt och blodigt. När du slåss kan du aktivera ett extra brutalt Rage Mode, vilket låter dig döda folk med knivar och köksutrustning.

När jag slåss möts jag av fula och oinspirerade floder av blod- och lerpixlar. Frustrerande och långa laddningstider är vanliga, och de dyker upp på riktigt märkliga ställen. Direkt efter att spelet laddat, till exempel. Trots detta möts jag efter en två minuter lång laddningsskärm av en sorglig texturladdningsbugg. Detta är verkligen trasigt spel.

Ride to Hell: Retribution
När du samlar in pengar i spelet dyker det upp dollartecken i skärmens kant. Cirka 10 minuter för sent.

Den artificiella intelligensen är fruktansvärt förutsägbar, men kommer också på fantastiska saker som tre och en halv meters-hopp mellan olika tunnor. De flesta fiender är snälla nog att springa rakt mot oss. Vissa fiender kan överleva massvis av kulor, och inte ens multipla headshots med jaktgevär har någon effekt. Sådan idioti kan nog inte slås av något. Förutom kanske de riktigt vidrigt fula mellansekvenserna. Eller de upprepade porrsekvenserna som lämnar en riktigt obehaglig eftersmak.

Det kan plötsligt dyka upp moment som är extremt supersvåra och uppenbarligen inte designade för spelaren att förstå. Du kan dö 30 gånger under motorcykelsekvenserna och sedan klara dem av misstag. Vissa områden där det borde dyka upp fiender är helt tomma. Kanske eftersom spelet fortfarande håller på att ladda dem.

Ride to Hell: Retribution
Quick Time Events i sig behöver inte vara värdelösa. Men i Ride to Hell är de lika många som vidrigt dåliga och fantasilösa.

Ride to Hell: Retribution är inte ett kort spel, detta blir fort tydligt. Eutechnyx har designat banorna efter Hubba Bubba-principen: det vill säga dra uuuuut på banorna i all oändlighet för att få nog med speltimmar. Den som pinar sig genom banorna belönas med ännu en smaklös orgie. Med fyra tjejer denna gång.

Det finns gränser för vad en spelkritiker ska behöva stå ut med. Jag kastar Ride to Hell åt helvete och hoppas att det brinner där. I all evighet. Amen.

01 Gamereactor Sverige
1 / 10
+
Komiska buggar
-
Fruktansvärt buggigt, värdelös MC-körning, trasig skjutmekanik, komiskt dåligt manus, vidriga mellansekvenser, medeltida kvinnosyn, efterbliven artificiell intelligens, hopplöst cover-system, repetitiv musik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Motorcykelkrig i Ride to Hell: Retribution

Motorcykelkrig i Ride to Hell: Retribution

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har fått en ny trailer från kommande Ride to Hell: Retribution, ett spel helt förlagt till bensindoftande knuttars värld. Och det ser faktiskt inte alls tokigt ut....



Loading next content