Svenska
Gamereactor
recensioner
Golf Star

Golf Star

Com2Us knåpar ihop golf som golf brukar vara. Dock med alldeles för mycket hjärta.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ah, golf. Denna subtila ursäkt från gentlemän- och kvinnor att få slå hårt och ursinnigt på små, försvarlösa ting. Com2Us tyckte uppenbarligen inte att det fanns tillräckligt många golfspel på Appstore, så man knåpade ihop sitt eget och satte den fantasifulla titeln Golf Star på paketet.

HQ

Grundupplägget är väldigt enkelt, som det så ofta är i golfspel. Själva kärnan är liksom svår att förändra, speciellt när du har en Ipad eller Iphone som kontrollmetod. Ett tryck för att bestämma hårdhet, ett för precision och sedan drämmer du till bollen. Som det brukar se ut med andra ord.

Golf Star
Att dunka iväg en golfboll i Golf Star är enkelt och lätthanterligt.

Dock ska Com2Us har lite beröm för att man inser att gamla beprövade metoder fungerar bäst. Själva spelet på fairway, bunker och i ruffen fungerar enkelt och smidigt. Muskelminnet från tidigare golfspel finns där fortfarande och guidar dig på vägen.

Nej, det är inte i själva spelandet som Golf Star står ut från mängden. Det är snarare i upplägget kring spelandet. Golf Star är nämligen ett i raden av alla dessa härliga free-to-play-spel som sköljer över marknaden just nu. I Golf Star's fall innebär det ett enerverande stort handhavande med en av spelets valutor - hjärtan.

Detta är en annons:
Golf Star
Golf Star är free-to-play vilket innebär att du kan förvänta dig mängder med mikrotransaktioner och irriterande menyer.

Allting i Golf Star kostar nämligen ex antal hjärtan. Att spela tre hål kostar fem hjärtan. Att spela tre till kostar ytterligare fem och vill du köra tombola efter avklarad runda för att försöka maximera dina erfarenhetspoäng kostar även det fem hjärtan. Ni förstår.

Problemet är bara att det inte direkt kryllar av hjärtan, och vill du inte punga upp med riktig kosing för att spela, kan du helt enkelt stå still långa stunder för att du inte skrapat ihop tillräckligt med de röda små tingen. Det ligger i free-to-play-spelens natur såklart att göra spelaren beroende av att köpa saker och Golf Star är inget undantag. Jag kan dock tycka att man skjuter sig själv lite i golfskon när man har ett system som helst plötsligt kan bli i princip obrukbart.

Golf Star
Grafiken är okej men inte mer, och det finns något ganska själlöst över Golf Star.
Detta är en annons:

Speciellt problematiskt blir det när Golf Star i övrigt känns ganska slätstruket. Spelet i sig är ett habilt verk med godkänd grafik och som sagt duglig spelkontroll. Men banorna blir repetiva ganska fort, musiken enerverande (tänk lounge-piano på Grand Hotell) och menyerna för många och alldeles för svårnavigerade. Plus ska man dock ha för möjligheten att spela upp till tio personer online, även om jag upplevt lite skakig uppkoppling mellan varven.

Appstore är fullproppat med golfspel av skiftande kvalitet och Golf Star är varken det bästa eller det sämsta av dessa. Det landar någonstans i mitten, i mellanmjölkens land där väggar är målade beiga och allting känns lagom, men inte mer. Det gör tyvärr också spelet mindre intressant i längden.

06 Gamereactor Sverige
6 / 10
+
Enkelt upplägg på banan, smidiga kontroller, bra multiplayer
-
Felimplementerade mikrotransaktioner, för många menyer, långa laddningstider
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Golf StarScore

Golf Star

RECENSION. Skrivet av Marcus Löfström

Com2Us knåpar ihop golf som golf brukar vara. Dock med alldeles för mycket hjärta.



Loading next content