Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox Series S/X-spel blir nu ännu tjusigare om du har tillräckligt bra TV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Med bättre bilduppdatering tack vare FPS Boost och klarare färger med Auto HDR har Microsoft sett till att många äldre titlar ser märkbart bättre ut när de spelas på en Xbox Series S/X-konsol jämfört med när de kom, och nu har de även tagit detta ett steg längre.

För från och med idag kan vi njuta av spel med den så kallade Dolby Vision-tekniken till Xbox Series S/X. För att uttrycka det enkelt, är detta Dolbys HDR-teknik som i många fall gör färgerna ännu skarpare och tydligare än den vanliga HDR10-standarden.

Det finns dock två "problem" med Dolby Vision som kan vara bra att känna till. Problem nummer ett är att tekniken är så färsk i spelvärlden (även om Disney+ och ett par andra streamingtjänster redan erbjudit den ett tag) att Microsoft varnar för att vissa TV-apparater kommer få högre svarstider när tekniken är aktiverad. Punkt nummer två är relaterad till den första eftersom det är långt ifrån alla TV-apparater som stöder Dolby Vision på grund av att HDR10 är den allmänna standarden. Därför är det främst TV-apparater på den övre delen av prisskalan som kan dra nytta av denna lyx.

Om du faktiskt har en TV som stöder det, har du dock all anledning att glädjas. Även om varken Microsoft eller Dolby vill nämna många specifika titlar som stöder Dolby Vision idag, säger de att över hundra Xbox Series-spel antingen redan utnyttjar tekniken eller kommer att göra det mycket snart (inklusive Halo Infinite). Dessutom kommer äldre spel som använder HDR10 eller Auto HDR också att se lite bättre ut tack vare detta.

Du kan se en simulerad jämförelse av hur Gears 5 ser ut med Dolby Vision och HDR10 i videon nedan. Dessutom slås det fast att bland annat Psychonauts 2 och Ori and the Will of the Wisps också stöder Dolby Vision, och det låter onekligen mumma då deras respektive design verkligen vinner på bättre färger.

HQ
Xbox Series S/X-spel blir nu ännu tjusigare om du har tillräckligt bra TV


Loading next content