Svenska
Gamereactor
nyheter

Fria Ligan ger ut nytt Drakar och Demoner

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns nog få svenska rollspelare som inte har någon form av känslomässig koppling eller personlig relation till Äventyrsspel klassiker Drakar och Demoner, spelet som formade en hel generation. Vi rycktes ur det socialistiska mörkret in i en ny, spännande värld fylld av hjältedåd, fantastiska skatter och farliga monster. Kort och gott, Drakar och Demoner är utan problem Sveriges mest kända varumärke för bordsrollspel. Ett varumärke som nu förvärvats av ingen mindre än Fria Ligan. Samma gäng som gett oss Mutant Hindenburg, Symbaroum, Coriolis och många, många andra toppenfina produkter.

Kort och gott, det är folk som vet vad de sysslar med. Grundspelet skall enligt Fria Ligan vara en box med böcker, tärningar och kartor. Allt man behöver för att komma i gång och förhoppningsvis fungera som instegsdörr till rollspelsvärlden för många nya spelare. Likväl som ett kärt återbesök för oss gamla rävar. Det planeras även en rad nya äventyrsmoduler, nyskrivet material och återutgivningar av klassikerna Dimön och Döda skogen. Regelsystemet skall i stort vara detsamma som tidigare och baseras på 'Basic Roleplaying' men kommer strömlinjeformas och moderniseras en aning.

Fria Ligan kommenterade förvärvet på följande vis.

"Vi i Ligan har drömt länge om att ge ut en ny utgåva av Drakar och Demoner. Bordsrollspel har haft ett starkt uppsving internationellt och vi vill med detta flaggskepp få fler att upptäcka eller återupptäcka rollspel även här i Sverige."

"Drakar och Demoner är vår första stora svenska satsning på flera år. Det nya Drakar och Demoner bygger vidare på det klassiska arvet, men tar även spelet in i nutiden. Spelet kommer redan från start att vara anpassat till spel och streaming online, och vi kommer att jobba aktivt med inklusivitet i både text och bild. Drakar och Demoner är ett spel för alla."

Detta är tveklöst en av årets största rollspels-nyheter och rejält roligt för både oss gamla likväl som nya spelare. Riotminds som tidigare förvaltade produkten gjorde aldrig ett speciellt bra jobb så när det nu äntligen är i goda händer kan man inte annat än jubla. Hur många av er läsare har spelat gamla klassiska Drakar och Demoner och vad är era minnen kring det? Berätta!

Fria Ligan ger ut nytt Drakar och Demoner
Krigarankans återkomst!


Loading next content