Svenska
Gamereactor
nyheter
Eastward

Indierollspelet Eastward har fått ny trailer och släppdatum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Utvecklarna Pixpils debutspel Eastward figurerade med en trailer (se den nedan) på gårdagens Indie World Showcase, där bland annat den helt makalösa designen fick visas upp i all sin prakt. I vad utvecklarna benämner som en blandning av modernt användande 3D-ljus och retro-pixel style artwork har spelmakarna borta i Shanghai lyckats koka ihop en alldeles unik estetik.

Själva spelet, för dig som inte har koll, handlar om John och Sam som reser genom en värld nära totalkollaps. Utvecklarna beskriver själva berättelsen så här:

[the] human population is at an all-time low. A deadly toxic presence has spread across the land, destroying and devouring everything in its path. Those who could escape the miasma flocked to underground villages to start a new life. But for a hardworking miner and a mysterious young girl, the hope of a thriving outside world beckons...

Ditt jobb som spelare blir att i single player - fast med två karaktärer - rollspela, slåss, lösa pussel och interagera med mängder av "quirky" karaktärer på din väg. Den 16:e september är det dags att besöka Eastward (vilket också är namnet på spelvärlden) och plattformarna är Nintendo Switch och PC via GOG, Steam och Humblestore.

HQ
EastwardEastwardEastwardEastward

Relaterade texter

4
EastwardScore

Eastward

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Släpp allt du håller på med och hoppa på tåget som leder till Eastward. Vi har betygsatt ett av årets hetaste indiespel, och det här är en åktur du inte vill missa.



Loading next content