Svenska
Gamereactor
nyheter

Valve förtydligar - det här betyder 30 FPS på Steam Deck

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är många medier, inklusive vi själva som har gått ut med att Valve siktar på 30 FPS för kommande Steam Deck. Detta efter att ha sett intervjun med IGN där budskapet mer eller mindre uteslutande har tolkats som att Steam Deck prioriterar stabilitet före prestanda och att Valve därmed har valt att sikta på just 30 FPS. Nyheten har spridit sig som en löpeld internationellt och bekymrade potentiella köpare har uttryckt sitt missnöje och skepticism. Faktiskt till den grad att Pierre-Loup Griffais från Valve nu har sett sig tvungen att via Twitter gå ut och förtydliga att 30 FPS är minimum. Det finns alltså ingen gräns utan det är snarare så att de spel som har testats har överskridit 30 FPS.

Griffais bekräftar också att Steam Deck kommer att ha en "inbygd FPS-begränsare", vilket kan kännas märkligt efter att ha bekräftat att Steam Deck kommer att vara väl kapabel att nå över 30 FPS, men det kan finnas tillfällen då detta blir applicerbart. Om man till exempel är på resande fot och vill spara batteri, och om man inte alls vill det så är det bara att stänga av funktionen och fortsätta att köra på i precis så många FPS aktuellt spel nu rullar i.

Efter detta förtydligande får vi helt enkelt lita på att det är så det ligger till tills vi hör något annat eller när vi och övrig media får möjlighet att testa produkten själva, vilket förmodligen kommer att dröja ett bra tag till.

Valve förtydligar - det här betyder 30 FPS på Steam Deck


Loading next content