Svenska
Gamereactor
nyheter

Xbox sålde bra i juni - satte nytt försäljningsrekord

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Den gångna månaden var bra för både Microsoft, Nintendo och Sony, i alla fall om man kollar till försäljningssiffrorna för juni. Analytikern Mat Piscatella har nämligen återigen delat med sig av statistik från Nordamerika, och i dessa nuffror kan vi läsa att Xbox-divisionen drog in mest kosing under förra månaden, och det var dessutom den bästa juni-månaden för företagets spelavdelning någonsin. Nintendo lyckades visserligen sälja mer enheter än Microsoft, och Nintendo Switch har därtill sålts i flest exemplar och dragit in mest pengar totalt under det senaste halvåret.

Juni 2021 var annars överlag en väldigt bra månad för spelvärlden, och i Nordamerika har inte en mer pengaindrivande juni skett sedan 2008, och anledningen bakom denna intressevåg tros vara en blandning av nya konsoler och en stark E3-närvaro av flera företag.

Även Playstation och Sony har dessutom presterat bra under den senaste tiden, och enligt ovannämnda Piscatella har Playstation 5 sålts i mer antal enheter under sina första åtta månader på marknaden än någon annan stationär konsol gjort i USA tidigare. Det går bra för spelvärlden med andra ord.

Xbox sålde bra i juni - satte nytt försäljningsrekord
Bästa juni-månaden för Xbox någonsin

Tach, Venturebeat



Loading next content