Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Ny patch till Baldur's Gate III ute nu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

För ett par dagar sedan skrev vi om att femte patchen till Baldur's Gate III var på gång. Nu är den också släppt och det är en gedigen lista med nya funktioner och uppdateringar Larian Studios har petat in.

Baldur's Gate III är fortfarande i early access så vi vet ju inte vad som faktiskt kommer att inkluderas i den färdiga versionen när den väl släpps men i den här femte patchen experimenteras det rejält. Inga nya klasser eller ny story släpps, dock innefattar patchen flera funktioner som kommer att påverka den pågående kampanjen. Precis som vi skrev om förra gången så får lägerdelen en omfattande förändring, i och med möjligheten till så kallade "mini camps" och att kunna välja längd på sömn, vilket radikalt kommer att påverka stridsdugligheten.

Även stridssystemet har blivit betydligt mycket djupare, med bland annat möjligheten att avväpna fiender och precis som vi nämnde i tidigare nyhetsartikel så har också AI:n blivit smartare och tar därmed mer logiska beslut när det börjar hetta till på slagfältet. Patchen ger spelaren också möjligheten att addera bonusar och annat till sina tärningskast.

Bakgrundshistorierna som vi också rapporterade om blev till slut 130 till antalet och nu kan man alltså själv välja att skriva sin egen historia, komplett med skräddarsydda uppdrag, utmaningar och belöningar.

Den fullständiga förteckningen över vad som ingår i patch fem hittar du här!

Baldur's Gate III

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...



Loading next content