Svenska
Gamereactor
nyheter
The Last of Us: Part II

The Last of Us: Part II har en bugg som kan låsa spelet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är YouTubern Speclizer som har upptäckt att man kan döda Tommy genom att snabbt glida under en dörr som Abby.

Spoiler alert för alla som inte har spelat The Last of Us: Part II men de som har gjort det vet att man, som Abby i en sekvens jagar Joels brorsa, Tommy tills han springer in en butik och stänger dörren. Det visar sig nu att man kan krascha spelet fullständigt genom att helt enkelt hinna in före Tommy och döda honom innan han stänger dörren. Det blir då omöjligt att komma vidare i spelet.

Det här är dock ingen bugg som gemene man kommer att stöta på i en vanlig genomspelning för det krävs färdigheter att springa ifrån Tommy, vilket inte känns alltför orimligt eftersom det inte är meningen att han skall dö i den här delen av spelet. Enligt Speclizer tog det runt 20 försök innan han lyckades.

Det skall dock sägas att Naughty Dog visste om att buggen fanns och att Jan "Gabby" Llanillo, som är Senior QA hos utvecklaren också anmälde den vid ett flertal tillfällen redan under utvecklingen av spelet men uppenbarligen gjordes ingenting åt problemet, vilket hon också har kommenterat nu via Twitter.

Står en krasch av The Last of Us: Part II på din bucket list så är det under delen "Seattle Day 3" du kan bocka av den aktiviteten. När du spelar som Abby och lyckas hinna ikapp Tommy kommer han att stå orörlig tills du skjuter honom tillräckligt många gånger för att han skall falla död ned och spelet låses. Enda sättet att komma vidare då är att starta om vid senaste sparpunkten men det är bäst att skynda sig för nu när det här misstaget är ute i etern så kan man nog räkna med att buggen kommer att fixas av Naughty Dog inom kort.

The Last of Us: Part II

Relaterade texter

The Last of Us: Part IIScore

The Last of Us: Part II

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Sju år efter det första spelet är Ellie och Joel tillbaka för att göra chefredaktör Hegevall gråtmild och förstummad, igen. Detta är vår recension av tidernas mest vågade uppföljare...



Loading next content