Svenska
Gamereactor
nyheter
Donkey Kong

Donkey Kong fyller 40 år idag

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vanligtvis informerar utvecklarna oss i god tid om de mest populära karaktärernas stora jubileer. Men av oklar anledning har Nintendo nästan helt valt att strunta i födelsedagen av sin första och mest kända maskotar - nämligen Donkey Kong. Han såg dagens ljus i japanska arkadhallar för exakt 40 år sedan, den 9 juli 1981.

HQ

Spelet tog sig snabbt till Nordamerika, där det blev Nintendos genombrott i västvärlden. Spelet är också ett av de avgörande ögonblicken i spelhistorien, eftersom det bidrog till att Nintendo övertygades om att digital underhållning var något de skulle satsa på.

Samtidigt introducerade spelet Jumpman, en liten rörmokare som senare blev känd som Mario. Som vi alla vet skulle han senare stjäla rampljuset från den älskvärda gorillan, även om Nintendo fortsatte lansera ett antal spel med Donkey Kong, som förmodligen var som bäst på 90-talet tack vare Donkey Kong Country-serien från brittiska Rare, samt Donkey Kong 64 till Nintendo 64.

Det senaste spelet med den nu fyrtioåriga karaktären är 2018 års Switch-version av Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Rykten säger dock att Nintendo inte glömt hur allting började, och en hyllning av Donkey Kong är enligt uppgift på gång med bland annat en animerad serie och en åkattraktion på Super Nintendo World i Osaka.

Men det vi hoppas mest på är såklart att Donkey Kong får ett helt nytt spel för att fira jubileet. Lyckligtvis ryktas även detta vara på gång, utvecklat av teamet bakom det framgångsrika Super Mario Odyssey.

Vilket är ditt bästa minne av Donkey Kong?

Donkey Kong

Relaterade texter

2
Donkey Kong fyller 40 år idag

Donkey Kong fyller 40 år idag

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Vanligtvis informerar utvecklarna oss i god tid om de mest populära karaktärernas stora jubileer. Men av oklar anledning har Nintendo nästan helt valt att strunta i...

5
Kungen av Kong stämmer topplisthemsida

Kungen av Kong stämmer topplisthemsida

NYHET. Skrivet av Adam Holmberg

Ju högre upp man kommer, desto hårdare faller man. Det är något King of Kong Billy Mitchell fått erfara de senaste två åren. Det var 2018 hans tidigare världsrekord i det...



Loading next content