Svenska
Gamereactor
nyheter
Might & Magic X: Legacy

Ubisoft tar bort Might & Magic X från Steam på grund av DRM-problem

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I våras meddelade Ubisoft att ett antal av deras klassiska PC- och konsolspel skulle stänga ner sina onlineservrar, däribland Anno 1404, Far Cry 2 och Prince of Persia: The Forgotten Sands. När allt kommer omkring var många av spelen ganska gamla och det finns en förståelse för att servrarna inte kommer att vara öppna för alltid, så det var ett relativt okontroversiellt beslut. Men detta gäller däremot inte företagets Might & Magic X: Legacy.

Limbic Entertainments rollspel har ett aggressivt DRM-system som kräver kontroll online för att säkerställa att du spelar en autentisk version, precis som Steam-versionen. När servrarna stängdes den 1 juni innebar det att du inte kunde komma längre än till spelets första akt, skriver VGC. Spelet fanns dock fortfarande tillgängligt på Steam, och det är först nu som Ubisoft har tagit itu med situationen, inte genom att patcha spelet - utan genom att helt enkelt ta bort det. På spelets Steam-sida kan vi läsa:

"At the request of the publisher, Might & Magic X - Legacy is no longer available for sale on Steam,"

Det är kanske inte så förvånande att spelet, sedan det förstördes, fått mycket negativa recensioner på Steam. Förhoppningsvis gör Ubisoft slut på detta konsumentfientliga DRM-system och gör spelet tillgängligt igen.

Might & Magic X: Legacy

Relaterade texter

2
Might & Magic X Legacy är på väg

Might & Magic X Legacy är på väg

NYHET. Skrivet av Jonas Elfving

Jodå, ryktena var sanna. Might & Magic X är på väg, det utvecklas av Limbic Entertainment och den fullständiga titeln är Might & Magic X Legacy



Loading next content