Svenska
Gamereactor
nyheter

Tamagotchi Smart kombinerar virtuella djur med en klocka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Om du var barn under 90-talet eller tidigare minns du säkert den populära Tamagotchi. Vi snackar om små virtuella husdjur som man ständigt behövde ta hand om för att de inte skulle drabbas av en mycket sorglig pixeldöd. Och det var ett riktigt jobb, eftersom de små äggformade spelen inte kunde stängas av, utan att dina data försvann. Därmed var du tvungen att ständigt vara vaksam för att hålla varelserna vid liv.

Det var ett tag sedan vi såg något från de digitala husdjuren, men nu har Bandai Namco en ny produkt redo - än så länge dock bara i Japan. Denna gång satsar de på Tamagochi Smart och som namnet antyder är det en smartklocka som du fäster på handleden så att du kan kontrollera tiden och ditt virtuella husdjur samtidigt. Den nya klockan har en pekskärm så att du kan krama din Tamagochi samt röstigenkänning som gör att du kan prata med den lilla varelsen.

Precis som Pokémon-serien firar Tamagochi sitt 25-årsjubileum i år. Utöver de äggformade leksakerna har de digitala telningarna även tagit sig in i spelvärlden med bland annat en serie Nintendo DS-spel inspirerade av de ultrapopulära Nintendogs.

Tamagochi-begäret dog ut ganska snabbt i Europa, och det är tveksamt om den smarta Tamagotchi-klockan någonsin lanseras även här.

Tamagotchi Smart kombinerar virtuella djur med en klocka


Loading next content