Svenska
Gamereactor
nyheter

Sony säger att vi kan räkna med mer crossplay

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det har inte varit någon hemlighet att Sony inte varit helt förtjusta i crossplay och tidigare försökt hindra sina Playstation-användare från att kunna spela med/mot andra konsoler. Ändå blev många förvånade när Epic avslöjade under utfrågningarna vid Apple-rättegångarna, att Sony även visade sig ha en form av kompensationssystem för att tillåta crossplay. Något som Epic-chefen Tim Sweeney sade att Sony var de enda som hade.

Men nu kanske de har omprövat sin inställning och i en intervju med Axios säger Playstation-chefen Jim Ryan rakt ut att "vi stöder och uppmuntrar crossplay". När han senare talade om större titlar till Playstation 5 som stöder crossplay, lade han dessutom till: "Det antalet kommer att fortsätta att öka".

Förhoppningsvis innebär detta att en ny policy kan vara på plats hos Sony. För bara en månad sedan skrev Gearbox-grundaren och chefen Randy Pitchford på Twitter de var tvungna att ta bort crossplay-stödet till Borderlands 3 från en uppdatering till Playstation-konsolerna (samtidigt som det inkluderades för alla andra format). Även om han inte skrev det, spekulerades det på flera håll ha med Sonys inställning till crossplay-konceptet att göra.

Sony säger att vi kan räkna med mer crossplay

Tack VGC



Loading next content