Svenska
Gamereactor
nyheter
Elden Ring

George R.R. Martin tycker att Elden Ring är en uppföljare till Dark Souls

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Är det verkligen så? Om detta tvista fortfarande de lärde men vi vet i alla fall att Game of Thrones-författaren plockades in enkom för att bygga världen i From Softwares efterlängtade titel och vi vet också att han inte vet särskilt mycket om spel överhuvudtaget. Det erkände han nämligen nyligen i en intervju med Chicagos nyhetsbyrå, WTTW, där han blev tillfrågad om hur han tycker att arbetet med spel skiljer sig från att skriva böcker. Hans svar var då att det är en stor skillnad och att, även om han har spelat spel i sin ungdom så är han ingen inbiten gamer. Sedan kom citatet som just nu ställer det mesta på ända.

"The game is called The Elden Ring, and it's a sequel to a video game that came out a few years ago called Dark Souls, and it came out of Japan."

Det vi har fått reda på fram tills i dag tyder tvärtom på att det inte alls är så men det återstår förstås att se. Just nu kan vi bara spekulera men det är såklart svårt att föreställa sig att George R.R. Martin skulle ha baserat sin värld på tidigare Dark Souls-titlar. De flestas pengar ligger nog ändå på att han har skapat en helt egen spelvärld för Elden Ring. Hidetaka Miyazaki har också sagt att gameplay kommer att skilja sig markant från tidigare From Software-titlar men att mekaniken skall bygga på Dark Souls.

En annan intressant detalj vi fick reda på under intervjun var att Martins jobb med Elden Ring faktiskt slutfördes för flera år sedan. From Software ville helt enkelt att han först skulle bygga världen där deras berättelse sedan skall utspela sig. Inget världsomvälvande i sig kanske men ändå intressant ur ett utvecklingsperspektiv. Lite insyn i hur lång tid det faktiskt har tagit att komma så här långt.

Vad tror du? Är det en groda som hoppat ur munnen på författaren eller är det kanske rent av så att han trollar oss? Är Elden Ring ännu ett Dark Souls eller kommer det att stå på helt egna ben?

Elden Ring

Relaterade texter

Elden RingScore

Elden Ring

RECENSION. Skrivet av Joakim Sjögren

Två år, åtta månader och 14 dagar. Så längesen var det From Software presenterade sitt nya projekt under E3 2019, och nu har vi på Gamereactor äntligen fått besöka landet "Däremellan" för att få svar på frågan vi grubblat på sedan dess - Hur bra är Elden Ring?

1
Elden Ring släpps som manga

Elden Ring släpps som manga

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Det verkar i princip bli en återberättelse av din resa mot att bli Elden Lord, men med mycket färre skyltar som visar "dog?"



Loading next content