Svenska
Gamereactor
nyheter
Starfield

Bethesda: Att Starfield är Xbox-exklusivt leder till en bättre produkt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När Microsoft meddelade att de hade för avsikt att köpa Bethesda förra året, spekulerades det mycket om huruvida detta innebar att främst Playstation-spelare skulle gå miste om kommande titlar som Starfield och The Elder Scrolls VI. Efter att köpet var klart förklarade dock Xbox-chefen Phil Spencer att köpet av Bethesda handlade om exklusiva spel.

Även om detta säkerligen är negativt för vissa (även om de flesta har en Android- eller Ios-enhet, alternativt en dator och kommer att kunna spela Bethesda-titlar oavsett), verkar det också ha vissa fördelar. När Todd Howard från Bethesda intervjuades i The Telegraph, sade han att det kommer att resultera i bättre spel:

"Man vill aldrig lämna folk utanför, eller hur? Men i slutändan är det förmågan att fokusera och kunna säga att det här är de spel jag vill göra, det här är de plattformar jag vill göra det på, och att verkligen kunna luta sig mot dessa kommer att ge en bättre produkt."

Howard säger också att han tror att den här lösningen kommer leda till att fler människor får spela deras titlar, snarare än färre:

"Genom att fokusera på dessa plattformar kan man verkligen fokusera på att göra det så bra som möjligt för dessa system. Och vi tror mycket på alla de sätt som Xbox och Microsoft arbetar för att få ut spel till fler människor. Detta vare sig det handlar om integrationen med datorn, som är enormt viktig för oss, eller om moln-streaming och alla dessa saker. Så jag tror att det handlar om att ha ett långsiktigt perspektiv, och vår övertygelse om att dessa saker verkligen är bra i grunden. Som vi ser att det öppnas det faktiskt upp mer och mer och mer så att människors möjlighet att spela våra spel - via Game Pass och andra saker - inte minskar. Den ökar istället dramatiskt."

Vad tycker du om allt detta?

Starfield

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...



Loading next content