Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft startar nu Xbox 20-årsjubileum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

"Kommer du ihåg var du var när du spelade ditt första Xbox-spel?"

Med denna fråga lät Larry "Major Nelson" Hryb sparka igång Microsofts firande av 20-årsjubileet av original-Xboxen, vilken ursprungligen lanserades den 15 november 2001. Nelson fortsätter med att påminna oss om hur länge sedan detta faktiskt var:

"För 20 år sedan innebar Xbox-spelande att du kopplade in din konsol med tre (eller fler!) kablar till en gammaldags CRT-TV. Du var tvungen att förbeställa de hetaste nya titlarna och sedan köa i din favoritbutik för att hämta dem. Spel kördes i upplösningen 640 × 480, och du hade bara 8 gigabyte lagringsutrymme samt 64 megabyte RAM att njuta av dem med. Och du spelade antingen ensam eller med en vän som satt bredvid dig i soffan."

Mycket har hänt sedan dess och fler än 7000 spel har släppts över Xbox-konsolerna, varav en klar majoritet är spelbara på Xbox Series S/X tack vare det bakåtkompatibla programmet som sträcker sig tillbaka till den första Xboxen. Även om det finns många personer som är ansvariga för Xbox-framgångarna, var det en person i synnerhet som fick bära en tung börda, och det var John-117, mer känd som Master Chief.

Halo: Combat Evolved lanserades nämligen samtidigt som den ursprungliga Xboxen, och därför körs Xbox-firandet parallellt med ett Halo-jubileum. Det är mycket som är planerat till senare i år, men några saker drar igång redan idag.

Först och främst kan du nu registrera dig till Xbox Fanfest, vilket även ger dig "exklusiva lotterier, FanFest-prylar och digitala upplevelser". Dessutom har massor av prylar framtagna för Xbox 20-årsfirande lagts till i Gear Shop, vilket bland annat inkluderar hoodies och muggar med din Gamertag tryckt på dem.

Surfa över till denna länk för mer information om vad som finns tillgängligt redan nu och hur de närmsta planerna ser ut. Kolla in videon härunder för en nostalgisk Xbox-resa.

HQ
Microsoft startar nu Xbox 20-årsjubileum


Loading next content