Svenska
Gamereactor
nyheter

HTC utannonserar påkostade Vive Pro 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om VR-marknaden börjat ta fart under de senaste åren med lanseringen av Oculus Quest and Valves Index, var HTC Vive den första, riktiga lyxprodukten när intresset för virtual reality smög igång år 2016. Sedan dess har HTC skapat både direkta och indirekta efterföljare, men idag presenterar de sitt mest ambitiösa headset hittills - HTC Vive Pro 2.

Headsetet är kulmen på deras utveckling, och de har sannerligen inte sparat på krutet med High-Res-certifierade inbyggda hörlurar som stödjer Spatial Sound, ett par imponerande skärmar med 2,5K-upplösning och samma specifikationer som gjorde Cosmos så extremt mångsidig.

HTC Vive Pro 2 behåller samma övergripande form som företagets senaste headset, med många alternativ för justeringar, ett flip-up visir och Quick Sizing. Det erbjuds också LCD IPS-skärmar och den totala upplösningen är 5K eller 4896x2448 pixlar. Skärmarna rullar i 120Hz och använder ett 120 graders synfält, vilket är mycket mer än tidigare generationer.

Det finns stöd för display stream compression, vilket innebär bakåtkompatibilitet ner till DisplayPort 1.2 om du inte har en 1.4-ingång ännu, och headsetet stödjer till och med äldre modifieringar, trackers och styrenheter. Du kan faktiskt köpa headsetet separat utan förbättringarna, vilket HTC har gjort för att de mest lojala kunderna ska slippa betala mer för utrustning de redan äger.

HTC Vive lanseras den 12 juni för motsvarande €1399 (drygt 14 000 kronor).

HQ
HTC utannonserar påkostade Vive Pro 2
HTC utannonserar påkostade Vive Pro 2
HTC utannonserar påkostade Vive Pro 2
HTC utannonserar påkostade Vive Pro 2


Loading next content