Svenska
Gamereactor
nyheter
Killer Instinct

Iron Galaxy Studios kan tänka sig att göra Killer Instinct 2

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Killer Instinct var ett förvånansvärt bra fightingspel med en smart 'free to play'-design som faktiskt gjorde spelet bättre med gratiskaraktärer som roteras. Det leder till att du ofta får möta nya motståndare online, snarare än att bara behöva harva på mot samma karaktärer om och om igen. Dessutom bör ju det blytunga soundtracket signerat Mick Gordon (Doom, Doom Eternal) nämnas, såklart.

Spelet blev en välförtjänt en stor hit, inkluderades i EVO-turneringen och hade ett par trevliga gästspel från Arbiter (Halo 2), Rash (Battletoads) och General RAAM (Gears of War). Men trots detta verkar det som om Microsoft helt glömde bort Killer Instinct och har inte sagt något om en uppföljare efter att den sista säsongen lanserades 2016.

Enligt en ny intervju med utvecklaren Iron Galaxy Studios hos SegmentNext, så verkar det dock som att de är villiga att göra en uppföljare om möjligheten fanns. Såhär sade general manager Shekhar Dhupelia om saken:

"We loved working on Killer Instinct, and we had a great time supporting that community. They still ask us to update that experience every day on social media and we really appreciate the enduring enthusiasm. Like any other opportunity that comes our way, if KI ever presented itself again, we'd consider it."

Studion arbetar för närvarande på en ny serier till Playstation 5 och Xbox Series S/X, som de säger att de ska berätta mer om i år. Låt oss hoppas att Xbox-bossen Phil Spencer läser intervjun, blir påmind om att Killer Instinct existerar och ringer Iron Galaxy Studios så de kan få sätta igång med Killer Instinct 2...

Killer Instinct

Relaterade texter

9
Killer InstinctScore

Killer Instinct

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Jonas Mäki har sysslat med handgemäng och är nu redo att recensera uppföljaren till Rares kultklassiska slagsmålsspel Killer Instinct. Så här bra är det nya spelet...



Loading next content