Svenska
Gamereactor
nyheter

Äldre gamers blir allt vanligare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är viktigt att komma ihåg att TV-spel fortfarande är en ganska ung form av populärkultur, även om den vuxit i överljudsfart. Därmed finns äldre generationer som helt saknar relation till vår hobby, medan många av dagens unga lägger mer tid på spel än exempelvis film och böcker.

Men de som nu närmar sig pensionsåldern var unga under 70-talet när de första riktiga konsolerna slog igenom och som ett resultat klättrar spelandet uppåt i åldrarna. Global Web Index pysslar med marknadsundersökningar och rapporterar att digitala spel har ökat med 32% på bara tre år bland äldre gamers (55-64 år). Det är såklart glädjande, även om man kan misstänka att pandemin haft ett finger med i spelet för att få folk att upptäcka spel som gångbar hobby under det senaste året.

David Melia, som är chef för sport och gaming hos Global Web Index, säger såhär om undersökningen:

"Gamers are often portrayed in the media in a certain way, but as with many stereotypes, they aren't necessarily who you think they are"

Detta är även i linje med vad NPD rapporterade förra året, nämligen att gamers som spelar smartphones och är över 45 år, ökade med 17% under 2020 jämfört med 2019. Kort sagt verkar det som att vi snart har nått den sits där alla spelar oavsett ålder.

Tror du att du kommer spela TV-spel som pensionär?

Äldre gamers blir allt vanligare

Tack Games Industry



Loading next content