Svenska
Gamereactor
nyheter

PS4-spelare visar att det inte längre går att spela offline om klockbatteriet dör

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Twitter-avnändaren Does It Play rapporterade en märklig detalj med Playstation 4-enheter. Det verkar nämligen som att varken fysiska eller digitala spel går att använda om det interna CMOS-batteriet dör eller skadas. Det betyder såklart rejäla problem när/om Playstation 4-servrarna stängs av eftersom alla dina spel till konsolen då blir obrukbara med Playstation 4.

I veckan följdes upptäckten upp av en annan Twitter-användare kallad Forest som bestämde sig för att ta bort sitt CMOS-batteri (och därmed simulera att det dött eller gått sönder) på en nyinköpt Playstation 4 Slim. Och trist nog visar det sig att Does It Play hade rätt, då man bara får ett felmeddelande när man försöker starta ett spel offline.

Vi håller tummarna för att Sony uppmärksammar detta och att det är möjligt att lösa på något sätt samt att servrarna förblir öppna under lång tid framöver, annars får vi helt enkelt finna oss i att risken finns att du inte kommer kunna spela på din Playstation 4 i framtiden då Wccftech rapporterar att dessa komponenter har en hållbarhet på runt fem år, men ingen av redaktionens konsoler har ännu påverkats och de är åtminstone äldre. Peppar, peppar.

PS4-spelare visar att det inte längre går att spela offline om klockbatteriet dör

Tack VGC och



Loading next content