Svenska
Gamereactor
nyheter
Castlevania: Resurrection

Video på nedlagt Castlevania har dykt upp

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Själv anser jag att Castlevania, likt Sonic, egentligen aldrig borde ha tagit det där tredimensionella steget under sent 90-tal. I fallet Castlevania verkar det som att Konami åtminstone en gång tog förnuftet till fånga och inte lät det ske.

HQ

Det handlar om ett osläppt Castlevania, exklusivt till Dreamcast, som visades upp med en teaser bakom lyckta dörrar på E3 1999. Spelet hade då titeln Castlevania: Resurrection, skulle agera uppföljare till Legends och följa Sonia och Victor Belmont tillbaka till händelser före det första spelet i serien.

Castlevania: Resurrection

Enligt Kotaku ska utvecklingen ha varit knepig. De citerar tidigare Konami-medarbetaren Jason Lee Elliott som berättar att spelet var dömt från start. Teamet hade bara jobbat med sportspel tidigare och hade därmed ingen som helst idé om hur man gjorde 3D-plattformare. Resurrection var därefter i utveckling i över två år utan särskilt mycket att visa upp för sig.

Det vill säga tills denna ytterst blygsamma video dök upp igår. Själv tycker jag att det ser precis så träigt ut som tidiga 3D-plattformare kunde råka göra i händerna på fel utvecklare, men det är ju alltid spännande när digital arkeologi visar framfötterna.

Castlevania: Resurrection

Relaterade texter



Loading next content