Svenska
Gamereactor
nyheter
Starfield

Insider: Stor chans att Starfield visas upp i sommar och släpps i höst

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Bethesda Game Studios nästkommande titel är, som du säkert vet, rollspelet Starfield. Det är deras första nya spelserie på över 25 år och har varit under utveckling väldigt lång tid.

Men efter utannonseringen vid E3 år 2018 blev det helt tyst om Starfield. Senaste tiden har det dock börjat talas mer om det igen, och Bethesda själva hade tidigare i år en auktion där vinnaren fick designa en egen karaktär till spelet. Trots detta har vi dock ingen aning om när det släpps, men nu kommer tecken på att det kanske inte är så långt kvar.

Det är VentureBeat-redaktören Jeff Grubb, som har ett mycket bra facit för korrekta läckor, som nyligen gästade Dealer Gaming, och sade då: "What I heard is that Bethesda is probably 90 they're gonna have it at E3". Grubb lade även till att planerna är att "launch it in like November", men påminde också om att "you still have to factor in covid". Vi håller tummarna för att Grubbs 90 procent visar sig vara korrekt och att vi kan se fram emot extremt påkostade rymdäventyr till hösten.

Det är fortfarande inte känt om Starfield kommer att släppas till Playstation 5 eftersom Microsoft sedan förra veckan äger Bethesda. Xbox-bossen Phil Spencer sade att anledningen till att Microsoft köpte upp dem är "about delivering great exclusive games" till Xbox Game Pass-plattformar, men han lade också till att "there might be things that have either contractual things or legacy on different platforms that we'll go do" i framtiden. Starfield har sannolikt inget kontrakt med Sony och eftersom det är en ny serie finns heller inget Playstation-arv. Tills detta bekräftats, kan vi åtminstone räkna med att både PC och Xbox är givna format.

Starfield

Relaterade texter

StarfieldScore

Starfield

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Så har det äntligen blivit dags att få utforska rymden i Bethesdas första helt nya spelserie på över 25 år. Vi kollar in om rymdäventyret håller vad det lovar...



Loading next content