Svenska
Gamereactor
nyheter
Halo Infinite

Varierad spelvärld och sidouppdrag bekräftat till Halo Infinite

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

343 Industries var otroligt hemlighetsfulla gällande allt som hade med Halo Infinite att göra, fram tills dess att gameplay visades i juli förra året och fick svalt mottagande. Det ledde till en kraftig försening samt att studion gjorde helt om och satsade på att vara extra transparenta istället. Kort innan helgen berättade de mer om vad som är på väg i en ny Q&A-video (frågor och svar).

Bland annat avslöjades att Halo Infinite har flera miljötyper, även om de i huvudsak baseras på de nordvästra delarna av USA (området runt Seattle och gränsen mot Kanada, alltså liknande de miljöer som fanns i Halo: Combat Evolved). Det kommer dock bland annat erbjudas träsk, Banished-baser, mystiska Forerunner-lämningar och annat att upptäcka. Dessutom finns olika typer av djur beroende på tiden på dygnet, men inga av dessa är fiender.

Dag/natt-cykeln är inte bara för tjusigare effekter, utan du kommer exempelvis nattetid stöta på andra fiender beväpnade med annan utrustning och vapen - och vi utlovas även fler sovande Grunts. Till detta kommer också varierade vädereffekter, men mer extrema sådana som sand- och snöstormar läggs till först efter release.

En annan sak som 343 Industries tog upp var att det kommer att erbjudas sidouppdrag, men det finns såklart även en huvudstory för alla som föredrar att fokusera på detta. Något som däremot inte erbjuds är dual-wielding (två vapen på en gång). Utvecklarna tycker helt enkelt inte att det passar in i vad de försöker göra.

Halo Infinite släpps under hösten till PC och Xbox Series S/X. 343 lovar att berätta mer nästa månad, och vi rekommenderar varmt alla fans att kolla in den matiga videon härunder.

HQ

Relaterade texter

7
Halo Infinite - Season 2: Lone WolvesScore

Halo Infinite - Season 2: Lone Wolves

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Vi har spelat den andra säsongen av Halo Infinite, men är tyvärr inte helt imponerade av det som erbjuds, där kvantiteten är största problemet...

Halo Infinite - KampanjenScore

Halo Infinite - Kampanjen

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Sex år, flera miljarder kronor och en rejäl försening senare är nu Halo Infinite äntligen här. Är det den mjuka reboot som utlovats, och framför allt - är det bra...



Loading next content