Svenska
Gamereactor
nyheter
Resident Evil Village

Inga halshuggningar och mindre blod i japanska Resident Evil Village

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Även om Capcom har utlovat groteska, intensiva och hemska scener i det kommande skräckäventyret Resident Evil Village, är det inte alla som får "nöjet" gotta sig åt detta överdrivna våld. I Japan censureras nämligen spelet ganska ordentligt - och det är inte första gången japansk censur har slagit till.

Capcom förklarar på sin FAQ att Resident Evil Village kommer att släppas i två olika versioner i Japan enligt den japanska PEGI-motsvarigheten CERO. En version kommer vara för 17 år och yngre, medan CERO Z är en version för 18+ år. Men även om två olika versioner släpps, kommer ingen av dem att ha halshuggningar, och båda har mindre blod och slafs än de västerländska versionerna samt att specifika scener dessutom har censurerats av CERO.

Det låter galet att ett land som Japan, med så många märkliga saker, ändå censureras så hårt när det har att göra med blod och våld. Capcom lovar dock att "there is basically no difference in the game content from the overseas version.", men vi kan väl ändå glädjas åt att vi får den version som utvecklarna hade tänkt sig - med halshuggningar, blod och allt annat.

Resident Evil Village släpps den 7 maj till PC, Playstation 4/5, Xbox One och Xbox Series S/X.

Resident Evil Village

Relaterade texter

Resident Evil VillageScore

Resident Evil Village

RECENSION. Skrivet av Johan Mackegård Hansson

Ondskan har vaknat i en liten by någonstans i Europa och Johan har tillbringat en vecka med att skjuta varulvar och fly från stora vampyrdamer



Loading next content