Svenska
Gamereactor
nyheter

Google Stadia spelbart i den nya Xbox-webbläsaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Förra året ändrade Microsoft sin webbläsare Edge till Chromium-standarden (samma som Chrome), vilket ledde till en genomgående bättre kompatibilitet. Nu är denna uppdaterade webbläsare även på väg till Xbox-konsolerna och de som är med i programmet Alpha Skip-Ahead har redan fått tjuvstarta.

Även om den inte är klar ännu, har användare noterat att den kan köra Stadia, vilket i sig inte är så konstigt med tanke på att Chromium är en Google-standard. Eftersom den dessutom stödjer Xbox-handkontroller , kan du nu alltså spela Stadia-titlar på din Xbox. Ironiskt nog betyder det att konkurrentens stream-tjänst för spel går att använda till Microsofts konsoler innan Xbox Cloud Gaming för webbläsare har lanserats.

Det är värt att nämna att Xbox Edge-webbläsaren även för med sig andra möjligheter som att kunna köra Geforce Now, Discord och andra webbläsarbaserade spel. Det återstår att se hur detta kommer hanteras framledes. Ska det till exempel gå att spela Amazon Luna på en Xbox? Skulle rent av Playstation Now kunna fungera?

Google Stadia spelbart i den nya Xbox-webbläsaren

Tack VGC



Loading next content