Svenska
Gamereactor
nyheter
Artifact

Valve lägger ner Artifact men släpper det för gratis nedladdning

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är inte utan att vi får vissa associationer med Bioware och EA:s hantering av Anthem, eftersom Valves Artifact också hade bra försäljningssiffror i början innan populariteten sjönk våldsamt - varpå löften om en ny, förbättrad utgåva kom. Men precis som för Biowares spel kommer det inte att bli någon riktig vändning för det digitala kortspelet heller.

Valve skriver nu nämligen att de har beslutat sig för att avsluta utvecklingen av Artifact 2.0 redan i beta-fasen, detta eftersom spelarbasen inte ökat tillräckligt för att det vara värt att fortsätta. Lyckligtvis kommer de inte lägga ner spelet eller kasta bort allt arbete som har gjorts under de senaste månaderna.

Både den ursprungliga utgåvan och Artifact 2.0 Beta (eller Artifact Foundry som det kommer att heta) släpps nämligen som gratistitlar utan några mikrotransaktioner. Marknadsplatsen har tagits bort från båda utgåvorna, så alla kort kommer att kunna fås genom att helt enkelt spela som vanligt. Vi får se om det räcker för att fler ska nappa, men om vi får tro Valve är nu Artifact ett helt avslutat kapitel.

Artifact

Relaterade texter

0
Valve planerar reboot av Artifact

Valve planerar reboot av Artifact

NYHET. Skrivet av Rasmus Jämsä

Minns du Artifact? Om du inte gör det så är det inte så konstigt, Valves kortspel baserat på supersuccén DOTA 2 floppade nämligen något oerhört. Detta är något Valve...

0
Gamereactor Live: Vi spelar Artifact

Gamereactor Live: Vi spelar Artifact

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Dota 2-inspirerade kortspelet Artifact har just släppts och vi tänkte i dagens Gamereactor Live kolla in hur det står sig mot Gwent och Hearthstone. Vi kör igång 16:00...



Loading next content