LIVE
HQ
logo hd live | Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Svenska
      Gamereactor
      nyheter
      The Witcher

      The Witcher - nya bilder

      Helfestligt rollspel från Atari

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

      * Obligatoriskt att fylla i
      HQ

      Det är inte särskilt ofta (alls) som jag personligen tänker: "Mmmm, det här kommer jag att spela när vi väl får det" då jag kikar på screenshots från ett kommande rollspel. Egentligen har det väl aldrig hänt... tror jag. I The Witchers fall tänker jag dock precis så, och känner mig väldigt förväntansfull på CD Projects ambitiösa dräpartitel.

      Geralt de Riv är en witcher, en man med övermänskliga egenskaper och förmågor som jagar monster för pengar. Som barn rövades Geralt bort för att tränas upp och med magi muteras till den övermänskliga krigare han är idag. Med kattlika ögon ser han i mörkret, hans övermänskliga reaktioner gör det möjligt att med svärdets hjälp avvärja pilar som skjuts mot honom och han åldras inte. Andrzej Sapkowskis fantasyvärld bjuder på allt man kan förvänta sig av fantasy, magi, alver, dvärgar, men här finns det inga klara gränser mellan det goda och det onda.

      Världen påminner på det sättet mer om vår egen tid där egoism, rasism (mellan arterna i det här fallet), miljöproblem och terrorism existerar. Sapkowski är en av Polens populäraste författare och hans berättelser om Geralt de Riv har hittills sålt i över tre miljoner exemplar i nio länder.

      Huvudpersonen Geralt är precis som Sapkowskis värld varken genomgod eller ond. Han slåss inte mot monster för äran eller några grandiosa ideal, han gör det för pengarna. Men han är inte heller någon typisk anti-hjälte utan tar sig tid att hjälpa människor och han har vänner på de mest oväntade ställen. Geralt har en rad olika förmågor som gör honom lämpad för strid och han är skicklig med sina svärd. Stridssystemet är ett av de områden där CD Projekt visar mest ambition.

      Du sköter striderna helt med hjälp av musen. Genom att klicka på fienden så låses du i en cirkel runt honom som du kan röra dig i, därefter gäller det att med musknappen utdela svärdhugg, tre rytmiska klick så genomför de en enkel kombination. Geralt har även tillgång till fem typer av magi, exempelvis eldbollar eller en skyddande aura som uppgraderas under spelets gång. Det går även att slåss mot flera motståndare på en gång då man kan skada flera fiender med en och samma attack. Stridssystemet ser på förhand väldigt lovande ut då det kombinerar enkelhet med djup, samtidigt som det tvingar en att vara aktiv när man spelar.

      Geralt är som sagt en mästerlig fäktare och använder helst ett svärd i varje hand, men han kan hantera alla vapen som finns i spelet inklusive pilbågar och yxor. Det ena svärdet som Geralt använder är gjort av silver och lämpar sig bäst till ödöda monster, medan svärdet av stål är bäst lämpat att hugga ner människor. Totalt finns det sex olika stilar som du kan använda när du slåss med dubbla svärd, som är olika effektiva beroende på fienderna du möter. Du kan även modifiera dina svärd genom att förse dem med magiska stenar eller etsa in magiska runor.

      Spelet använder sig av en kraftigt modifierad version av Biowares Aurora-motor (från Neverwinter Nights) och det är kanske inte så underligt, med tanke på att CD Projekt varit utgivare för en lång rad av Biowares rollspel till PC innan de började utveckla egna spel för tre år sedan. The Witcher är deras första projekt.

      The WitcherThe WitcherThe WitcherThe Witcher

      Relaterade texter

      The WitcherScore

      The Witcher

      RECENSION. Skrivet av Jesper Karlsson

      Ett hårt försenat polskt actionäventyr med rollspelsinslag, baserat på en serie fantasyböcker från Polen



      Loading next content