Svenska
Gamereactor
nyheter
Call of Duty: Vanguard

Insider: Årets Call of Duty utvecklas av Sledgehammer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Normalt när insiders bjuder på rykten och läckor, brukar de vara lite vaga och ha några "men" och "om" inbakade som brasklappar ifall de är ute och cyklar. Därför är det lite extra intressant att Twitter-kontot @ModernWarzone nu tar i från tårna och stensäkert slår fast:

"The next #CallOfDuty title is 100% being developed by @SHGames. While this information isn't official, it doesn't need to be taken with a grain of salt."

@ModernWarzone har ett bra facit för Call of Duty-läckor och här sätts verkligen trovärdigheten på plats. I rättvisans namn ska sägas att Sledgehammer skulle ha gjort fjolårets spel, men Treyarch fick ta över och släppa Call of Duty: Black Ops Cold War istället med ett års kortare utveckling än spel i serien normalt har. Därför hade Sledgehammer varit vår gissning med.

De har nu istället haft fyra år på sig att utveckla Call of Duty istället för Activisions normala treårscykel (de roterar med Treyarch och Infinity Ward). Förhoppningsvis visar det sig vara en positiv sak. När spelet utannonseras återstår dock att se. Ifjol fick vi vänta tills i augusti innan Call of Duty: Black Ops Cold War visades upp, mot normalt i maj.

Det är oklart om det berodde på pandemin, faktumet att Call of Duty: Warzone släpptes under våren, att Treyarch fick kortare tid på sig att utveckla spelet eller att det är en medveten strategi att utannonsera spelen senare från och med nu. Activision har åtminstone bekräftat att det kommer en ny installation i år.

Call of Duty: Vanguard

Relaterade texter



Loading next content