Svenska
Gamereactor
nyheter
Hitman 3

Hitman 3 körs i högre upplösning till Xbox Series X än PS5

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Årets första storspel kommer från våra grannar i Danmark. Vi talar såklart om IO Interactive och deras Hitman 3, vilket vi belönade med ett finfint betyg.

Men det är mer än ett roligt spel, det flyter på bra och ser tjusigt ut till alla format enligt Digital Foundry, som nu jämfört konsolversionerna med varandra. Det kanske mest intressanta är hur Playstation 5 och Xbox Series X står sig, och Digital Foundry skriver att detta är den "first title we've seen where Microsoft's additional hardware investment delivers a tangible spec increase over the competition in a cross-platform game" (som vi rapporterat har Playstation 5 ofta haft en fördel tidigare).

Vad det betyder i praktiken är att Xbox Series X kör spelet i tvättäkta 4K, medan Playstation 5-versionen nöjer sig med 1800p (samt 1080p för Xbox Series S). Inställningarna för texturer motsvarar trevligt nog Ultra till både Playstation 5 och Xbox Series X (medan Xbox Series S får nöja sig med High). När det kommer till skuggor är dock skillnaderna större.

Playstation 5 körs Shadows på motsvarande Medium i PC-versionen (ungefär detsamma som till Playstation 4 Pro och Xbox One X), medan Xbox Series X kör detta i High och Xbox Series S i Low. Alla format i den nya generationen kör dessutom "nigh-on faultless 60" bilder per sekund. De skriver dock att det finns två undantag, dels Mendoza-uppdraget i Argentina där Xbox kan sjunka till 50 bilder per sekund vid ett ställe, samt i Miami där alla konsoler faller till 40 bilder per sekund på en viss punkt. Playstation 5 laddar även Hitman 3 en halv sekund snabbare än Xbox Series X.

Tror du att det kommer bli vanligare nu med högre upplösning och inställningar till Xbox Series X kontra Playstation 5, eller var detta bara en tillfällighet?

Hitman 3

Relaterade texter

Hitman 3Score

Hitman 3

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Hitman är tillbaka för en avslutande dödsdans som ska knyta ihop den nya trilogin och vi har satt betyg på den tredje delen...

1
Sean Bean återvänder till Hitman-spelen

Sean Bean återvänder till Hitman-spelen

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Sean Bean är förmodligen är mest känd för sina många ikoniska dödsfall. Boromir, Ned Stark, Trevelyan och många fler karaktärer spelad av honom har mött ett för tidigt...



Loading next content