Svenska
Gamereactor
nyheter

Top Gun Maverick kan bli försenad igen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det nya året fortsätter att sätta käppar i hjulet för filmdistributionen runt om i världen, och även om världen har stabiliserat sig lite jämfört med för sex månader sedan så hänger fortfarande ovissheten kring premiärdatum tungt över många kommande storfilmer. En av förra årets (nu detta) mest efterlängtade titlar är tveklöst den högtflygande uppföljaren till Top Gun och den är nu en av många filmer som är i farozonen.

The Hollywood Reporter gjorde nyligen en utmärkt analys av årets kommande storfilmer hur sannolikt det var att de nuvarande satta premiärdatumen skulle gå att hålla. För trots att vaccinationerna rullar ut på bred front så är det inte tillräckligt snabbt för att säkerställa tryggheten kring att vistas i stora folksamlingar ännu. Något som definitivt kan komma att reflekteras i de filmer som är tänkta att få premiär till sommaren, där Top Gun Maverick är en av de titlarna.

En anonym studioveteran har också kommenterat på situationen och han var av åsikten att de första sex månaderna under 2021 kommer vara fortsatt kämpiga för industrin. Andra stora studiotitlar som definitivt riskerar bli försenade är Fast 9, Black Widow, A Quiet Place Part II, Ghostbusters Afterlife och Venom: Let There be Carnage. Filmer som just nu har sina premiärdatum satta till denna kommande sommar.

Vi hoppas självfallet att det inte uppstår fler förseningar men vi kan samtidigt inte låta bli att hålla med i analysen som The Hollywood Reporter genomfört. Det känns helt enkelt inte speciellt sannolikt att vaccinet ska ha hunnit få tillräckligt stor spridning för att sommaren skall kunna firas och avnjutas i totalt frihet som vanligt. Vad tror ni andra, kommer sommarens storfilmer försenas ytterligare?

Top Gun Maverick kan bli försenad igen
Förvänta dig inga mirakel under 2021


Loading next content