Svenska
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto VI

Nytt patent gör invånarna smartare i GTA VI

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Ett nytt patent från Take-Two Interactive, moderföretaget till Rockstar, verkar visa att de vill göra de icke spelbara karaktärerna (NPC) smartare när det gäller att upptäcka deras omgivningar. Patentet, som kallas "System And Method For Virtual Navigation In A Gaming Environment", siktar specifikt på dessa karaktärers köruppträdande.

I spel för tillfället kan karaktärerna bara känna av några objekt i deras omedelbara närhet, vilket är nästan exklusivt andra bilar, skriver Gamespot. Med det nya patentet vill företaget ge karaktärerna nya körvanor. Vägar i spel är sammanlänkade som prickiga linjer, som AI:n läser för att välja väg. Med den nya metoden skulle de få en bättre kunskap om vägarna, så om en väg har långa köer kan de välja att ta en annan väg eller helt enkelt undvika blöta vägar efter dåligt väder.

Förutom att analysera vädret kan de också känna igen hinder som inte är i rörelse, som en bilolycka, och navigera runt dem. Dessutom kommer beteendet ändras dynamiskt, som att sakta ner på småvägar och följa hastighetsbegränsningen. Medan inget specifikt spel har nämnts i patentet spekuleras det friskt på olika forum om att detta kan ha en sammankoppling med Grand Theft Auto VI.

Grand Theft Auto VI
Kör så det ryker.

Relaterade texter



Loading next content