Svenska
Gamereactor
nyheter

Scalpers köper 2000 Playstation 5-konsoler från Game

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är fortfarande svårt att köpa sig en konsol ur den nya generationen, och en stor orsak till detta är scalpers som köper på sig allt de kommer över för att sälja vidare dyrt. Den här gången har det blivit en hel affärsrörelse av det och somliga lägger beslag på tusentals konsoler, vilket tvingar de som vill ha en enhet att köpa dyrt från bland annat Ebay, Tradera och liknande.

Nu rapporteras via VGC att en scalper-bots Twitter-konto (japp, det är en grej nu) kallad Carnage Bot skryter om att ha köpt 2000 Playstation 5-enheter från Games påfyllning av konsoler samt att det blir allt lättare att tömma lagret. Kontot har nu blivit låst, men tweeten löd;

"Over 2000+ Checkouts, successfully logged for today's GAME restock on the PS5... Just keeps getting easier every time."

Det här mottogs såklart inte väl eftersom det betyder ytterligare 2000 personer får handla dyrt och sponsra oetisk verksamhet. Game själva har också kommenterat saken, och de påstår att de har allt under kontroll, vilket alltså motsägs av Carnage Bot. Det verkar onekligen som att både butiker och konsoltillverkarna skulle behöva bättre verktyg för att skydda sig mot scalpers.

Scalpers köper 2000 Playstation 5-konsoler från Game


Loading next content