Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft försökte en gång köpa Nintendo - blev utskrattade

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Idag är Microsoft en av de stora aktörerna på spelmarknaden, men de har givetvis inte alltid haft den ställningen. Bloomberg har nyligen publicerat en artikel som berättar hur Microsoft för runt 20 år sedan försökte köpa giganter som EA, Nintendo och Square Enix i samband med utvecklandet av deras första Xbox-konsol, och det är en tämligen intressant läsning för den som gillar historia. EA och Square ska nämligen ha tackat vänligt, men bestämt, nej till att ansluta till det amerikanska företaget, men den hårdaste smällen tycks ha kommit när Bill Gates mannar försökte övertala Nintendo att slå ihop sina säckar med deras speldivision. För enligt den forna Xbox-anställda Kevin Bachus gick mötet med japanerna allt annat än bra:

"They just laughed their asses off. Like, imagine an hour of somebody just laughing at you. That was kind of how that meeting went,"

Idag har Microsoft såklart en annan ställning än de hade i början av 2000-talet, och man har lyckats övertala (med stora säckar av pengar) stora speltillverkare som Zenimax, Mojang, Ninja Theory och Obsidan att tillverka spel till deras maskiner. Någon italiensk rörmokare på Xbox-formatet har det dock inte blivit.

Microsoft försökte en gång köpa Nintendo - blev utskrattade
Mario och Miyamoto skrattar

Tack, VG24/7



Loading next content