Svenska
Gamereactor
nyheter
F-Zero GX

Sega-chefen vill göra uppföljare till F-Zero GX

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vi alla har väntat på ett nytt F-Zero sedan det senaste spelet i följetongen, F-Zero Climax, släpptes till Game Boy Advance via den japanska marknaden år 2004. Nu öppnar producenten av det älskade Gamecube-liret F-Zero GX upp för att jobba på en ny del i serien tillsammans med Nintendo. Mannen i fråga, Toshihiro Nagoshi, har en diger meritlista då han förutom F-Zero GX har hjälpt till med utvecklingen av Yakuza-spelen, Shenmue och Super Monkey Ball-serien, och i en intervju med franska sidan Red Bull berättade Sega-chefen om hur F-Zero GX står honom nära:

HQ

"Putting aside the possibility of this happening, I must admit that I have a great deal of affection for F-Zero GX."

Nagoshi fortsatte sedan med att berätta om hur han skulle vilja bibehålla svårighetsgraden från F-Zero GX för att skilja spelet från Nintendos Mario Kart-följetong:

"If the opportunity presented itself, I wouldn't be against it. And in this case, I would like to make a game with challenge. I'm assuming that if Nintendo just wants a 'fun and accessible' racing game, they already have Mario Kart for that."

Nintendo har själva varit tystlåtna när det kommer till den futuristiska racingserien, men visst är det dags för Blue Falcon och Golden Fox att återigen sväva fram över ikoniska banor som Big Blue och Mute City?

F-Zero GX

Tack, VGC

Relaterade texter

F-Zero GXScore

F-Zero GX

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Nintendo och Sega samarbetar då en av deras mest klassiska spelserier tar steget in i nästa generation.

Det ser mörkt ut för ett nytt F-Zero

Det ser mörkt ut för ett nytt F-Zero

NYHET. Skrivet av Jonas Elfving

Den som väntar sig ett nytt spel i F-Zero-serien kommer att bli besviken. Shigeru Miyamoto har enligt CVG berättat att han har svårt att komma på något lämpligt koncept...

0
F-Zero GX

F-Zero GX

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Jonas Mäki

Namco, Sega och Nintendo har sinsemellan varit stora konkurrenter.



Loading next content