Svenska
Gamereactor
nyheter
Cyberpunk 2077

Investerare stämmer Cyberpunk 2077-utvecklaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det är som bekant inte lätt att heta CD Projekt Red för stunden. Studions efterlängtade storspel Cyberpunk 2077 släpptes nämligen tidigare under månaden och fans och kritiker var inte sena med att poängtera alla problem som medföljde lanseringen (framförallt till konsolerna Xbox One och Playstation 4). Flera återförsäljare har efter detta erbjudit återbetalningar till missnöjda spelare och Sony gick till och med så långt att de plockade bort spelet från deras digitala plattform Playstation Store. Nu kommer nästa smäll för den polska spelutvecklaren.

Den amerikanska advokatbyrån Rosen Law Firm har nämligen skickat in en stämningsansökan i förmån för investerare som backat upp spelstudion mellan januari och december 2020. Rapporten hävdar att CD Projekt Red har varit oärliga i sin marknadsföring och förlett folk till att tro att konsolversionerna var bättre än vad de var, vilket har fått att investerare att göra felaktiga bedömningar om företagets värde. CD Projekt Reds överhuvud Adam Kicinski ska blandat hävdat under ett möte att Playstation 4- och Xbox One-versionerna av Cyberpunk 2077 fungerade utan problem och skulle bara finjusteras innan releasen - något som inte riktigt stämde.

CD Projekt Reds aktier har sjunkit i värde sedan lanseringen och Rosen Law Firm vill nu ha ett oannonserat belopp för täcka upp sina klienters förluster. En annan byrå vid namn Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz undersöker dessutom möjligheten att också stämma CD Projekt Red för deras kunders räkning och liknande uppgifter kommer därtill från Polen där missnöjda investerare vill ha en liknande uppgörelse. Det är verkligen inte lätt att heta CD Projekt Red för stunden.

Cyberpunk 2077

Tack Polygon

Relaterade texter



Loading next content