Svenska
Gamereactor
nyheter
Devotion

CD Projekt vägrar sälja Devotion på GOG.com

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Härom dagen meddelade Red Candle Games att deras titel Devotion skulle släppas på GOG den 18 december efter att ha tagits bort från Steam sedan Kina upprörts över att landets ledare Xi Jinping (praktiskt tagit kommunistisk diktator) i spelet jämförs med Nalle Puh. Detta trots att det handlar om väldigt mild satir och självklart inget som skulle behandlas på motsvarande sätt i demokratiska länder. Och gissa vad, nu är det déjà vu-dags igen.

För CD Projekt, som äger GOG, skriver nämligen på Twitter att även de valt att inte låta Devotion säljas efter att ha "mottagit många anmälningar från spelare". Att döma utifrån Twitter-svaren är det väldigt få som köper den förklaringen, utan tror att Kina helt enkelt vill styra vilka spel som ska få säljas i väst. Och av rädsla för att tappa investerare, anpassar sig CD Projekt Red.

Även andra utgivare och utvecklare är besvikna över beskedet och Bottom Games-grundaren Megan Fox säger att den planerade lanseringen av Skatebird på GOG nu ställs in eftersom de inte ställer upp på CD Projekt Reds agerande. Vi gissar att den här historien kan komma att följa dem ett tag nu, parallellt med Cyberpunk 2077-historien.

Tror du att Kina varit inblandade, och tycker du det är rätt att en kommunistdiktatur isåfall styr spelutbudet i västvärlden?

Devotion

Relaterade texter



Loading next content