Svenska
Gamereactor
nyheter
King of Fighters XV

Saudiarabiska kronprinsens spelföretag köper stor del av SNK

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av de mest ikoniska utvecklarna från Japan är såklart SNK. De blev berömda för sina fantastiska arkadspel under 80- och 90-talet samt kanske i synnerhet för vrålkraftfulla konsolen Neo Geo från 1990. Sistnämnda var i princip en hel generation före vad Sega och Nintendo hade att erbjuda. Men från och med idag är de inte längre lika japanska, utan Electronic Gaming Development Company är ju största aktieägare med 33,3% av företaget.

Detta är ett Saudiarabiskt företag som grundats av kronprins Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud, som även personligen finansierat detta som ett led i sin "Saudi Vision 2030". Tyvärr är dock kronprinsen en kontroversiell person som anklagas för samröre med avrättningen av Washington Post-journalisten Jamal Khashoggi för två år sedan, en massavrättning av civila samt att han av flera människorättsorganisationer anklagas för att fängsla de som är kritiska mot Saudiarabien och flera fall av regelrätt tortyr.

Som en användare på Resetera poängterar, så klagar vi ofta på spelföretag när de håller på med loot-lådor eller tvingar anställda till övertid - men de är aldrig inblandade i mord: "It's ok to call a piece of shit a piece of shit and though people on this board routinely shout "fuck Konami" at least they were not in bed with actual murderers like SNK are now."

Kommer du fortfarande köpa SNK-spel som vanligt eller väljer du hellre att lägga dina pengar någon annanstans som en följd av detta?

King of Fighters XV

Relaterade texter

6
King of Fighters XVScore

King of Fighters XV

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

King of Fighters känns tyvärr inte som kungarna av fighting längre. SNK har moderniserat bort sina ljuva, pixlade grunder...



Loading next content