Svenska
Gamereactor
nyheter

Nintendo säger att spelpirater är ett växande problem

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Spelindustrin har sedan tidenas begynnelse varit drabbad av piratkopiering. Till PC är det busenkelt att ladda ner spel olagligt, och det är också möjligt att modifiera konsoler för att köra olaglig programvara. Tack vare att utgivare använder dedikerad programvara för att försöka avhjälpa detta till PC-versionerna av sina spel och jagar konsolpirater med blåslampa, så har det varit lugnt i några år.

Nu menar dock Nintendo att detta håller på att förändras. Nintendo har stämt en person som heter Le Hoang Minh för att ha kringgått Nintendos upphovsrättsskydd till Switch och därigenom gjort det möjligt att spela alla titlar utan att äga dem. Den här metoden gör det enkelt att "jailbreaka" konsolen, men Nintendo ser mer än bara detta enskilda fall och hävdar att det är ett problem som växer sig större. I stämningsansökan kan vi läsa:

"Plaintiff Nintendo of America Inc. brings this action against Defendant Le Hoang Minh, d/b/a Winmart for circumvention of a technological protection measure that controls access to a copyrighted work and trafficking in devices intended to circumvent technological protection measures."

Nintendo kallar även spelpirater för ett "serious, worsening international problem". Har du noterat att detta är ett växande problem igen?

Nintendo säger att spelpirater är ett växande problem

Tack Polygon



Loading next content