Svenska
Gamereactor
nyheter

Microsoft arbetar på "storspel med öppen värld" med hemlig utvecklare

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En av divisionerna i Xbox Games Studios-familjen är Xbox Game Studios Publishing. Detta är deras utgivardel som arbetar med förstapartsspel som utvecklas av externa studios, såsom bland annat Ori and the Blind Forest, Sunset Overdrive och Tell Me Why.

Nu har den välkände Xbox-insidern Klobrille avslöjat en intressant sak i LinkedIn-profilen tillhörande Dave Mongan, narrative director hos Xbox Game Studios Publishing, som skriver att han arbetar på en "AAA open-world title yet to be announced". Detta har sedan dess tagits bort, men Klobrille har sparat ner bildbevis.

Detta kan vara en redan befintlig spelserie och utvecklas alltså av en studio som Microsoft inte äger, och vi har inte en susning om när detta kan väntas visas upp. När vi funderar på vilka utvecklare som skulle kunna tänkas göra ett storspel med en öppen värld för Microsofts räkning, kan vi på rak arm komma på Asobo, Avalanche, Bungie, Crytek och Techland - men er gissning är givetvis lika god som vår.

Efter att Halo Infinite togs bort från lanseringstitlarna till Xbox Series S och X, har utbudet av exklusiva titlar känts magert och då är det såklart trevligt att veta att spel är på väg, både från Microsofts egna studios samt alltså även partners via Xbox Game Studios Publishing.

Microsoft arbetar på "storspel med öppen värld" med hemlig utvecklare


Loading next content